Ingezonden persbericht


Springboost komt nu ook met b-fit wonderschoen voor mannelijke fitness liefhebber

Amsterdam, augustus 2005 - Conflicten tussen sportliefhebbers over wie de beste en de mooiste fitnessschoen heeft, zijn de wereld uit. SpringBoost, de Zwitserse producent van exclusief sportschoeisel, komt nu met een B-Fit sportschoen voor mannen, nadat het B-Fit model voor vrouwen in februari met veel succes op de markt verscheen. De B-Fit voor mannen moet in september in de winkel liggen voor E 109,90.

Geheime zolen
Mannen en vrouwen kunnen nu gezamenlijk gaan fitnessen op B-Fit schoenen, waarvan het grote geheim in de verwisselbare zool zit. Met drie verschillende binnenzolen kan de stand van de schoen worden aangepast voor een lichte training, een meer actieve training en een zware training. De nieuwe fitnessschoen van SpringBoost zorgt niet alleen voor betere sportprestaties van de gebruiker, maar ook voor lange beenspieren en strakke billen.

Dorsiflexion
Dat is het gevolg van de toepassing van een nieuwe technologie, gebaseerd op het 'dorsiflexion' principe. Dat gaat ervan uit dat wanneer de hiel lager is dan de bal van de voet, de houding van het lichaam verbetert omdat er meer rechtop wordt gelopen terwijl tegelijkertijd de been- en bilspieren meer werk verrichten. De technologie hiervoor is ontwikkeld aan de Universiteit en de Polytechnische school van Lausanne op basis van wetenschappelijke inzichten uit de biomechanica. Het resultaat van de nieuwe inzichten is verder dat sporters met minder inspanning en energieverbruik hoger kunnen springen en sneller kunnen hardlopen. De schoen ondersteunt, en dat is ook het doel van SpringBoost, het streven van de sporter om verder te komen.

Drie-in-een!
Aan de wonderschoen, die dus eigenlijk uit drie schoenen bestaat, is vijf jaar gewerkt door en in opdracht van SpringBoost. Niet alleen bevordert de fitnessschoen de prestaties van de gebruiker, maar de algemene atmosfeer zal er tijdens het lopen ook op vooruit gaan nu vrouwen én mannen gezamenlijk de B-Fit kunnen gaan aantrekken. ,,Wees sportief,'' luidt dan ook het motto van SpringBoost.

B-Fit kenmerken
De B-Fit men is vanaf september verkrijgbaar voor E 109,90 in drie verschillende kleuren, zwart, zilver/zwart en zilver/wit. Kenmerken van de schoen zijn, de slijtvaste ademende materialen (van het Zwitserse merk Schoeller) met een visgraat-structuur voor meer comfort en stabiliteit, een Energy Plate-systeem waardoor de voet beter afrolt en energie beter wordt benut, de ondersteuning van de hak, het TPU-voetbed voor grotere stabiliteit en een optimale verplaatsing van de druk naar de voorvoet en de tussenzool van EVA voor betere schokabsorptie.

SpringBoost heeft de eerste schoen ter wereld gecreëerd waarmee atleten en sportbeoefenaren op verantwoorde en gezonde wijze hun sportieve doelstellingen kunnen bereiken. Na meer dan vijf jaar biomechanisch onderzoek heeft het Zwitserse bedrijf een uniek technologisch platform ontwikkeld met variaties voor iedere sport. Zo kunnen atleten hun reactievermogen en snelheid opvoeren en zich beter ontspannen, maar ook wordt tijdens training en competitie de energie beter benut. Sport is meer dan fysieke activiteit, spel of competitie: het is een attitude, een verlangen nieuwe prestaties te leveren, de eigen grenzen steeds verder te verleggen, met continu oog voor de integriteit van lichaam en leefomgeving. Alle producten, gebaseerd op geldige resultaten van research door specialistische medische onderzoekers en sportwetenschappers, zijn ontworpen voor verschillende sportbeoefenaren. Zo bent u in staat het beste van uzelf te geven en te zijn wat u bent: een echte Sporter! www.springboost.com.



Ingezonden persbericht