Gemeente Almere

Bestemmingsplan bedrijvenpark Stichtsekant ter vaststelling naar de raad

Het bestemmingsplan voor het Bedrijvenpark Stichtsekant is klaar. Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn twee zienswijzen ingediend. Het college stelt de raad voor om deze zienswijzen op enkele punten over te nemen en het bestemmingsplan vast te stellen.

In Almere worden op verschillende plaatsen nieuwe bedrijventerreinen ontwikkeld. Een belangrijke nieuw te ontwikkelen locatie is het bedrijvenpark Stichtsekant met circa 135 ha. uit te geven terrein. Het bedrijvenpark komt in de kern Almere Hout en ligt ingeklemd tussen de snelweg A27, de Waterlandseweg, de Gooimeerdijk en het Cirkelbos. Op het bedrijventerrein kunnen ondernemingen met logistieke, hoogwaardige en gemengd/industriële bedrijvigheid zich in verschillende deelgebieden vestigen.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan zijn twee zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend door de gemeenten Blaricum en Huizen. Het college stelt de raad voor om de zienswijzen ten aanzien van de bouwhoogte en rooilijn langs de Gooimeerdijk over te nemen. De overige zienswijzen worden niet overgenomen. Daarnaast stelt het college de raad voor het bestemmingsplan op een aantal andere punten gewijzigd vast te stellen. Dit heeft met name betrekking op beleidswijzigingen, bijvoorbeeld ten aanzien van externe veiligheid.