Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


2 augustus 2005


Zutphen - teveel gedronken !


Een 18-jarige jongen uit Zutphen is vannacht in het ziekenhuis beland nadat hij teveel gedronken had. De jongen was omstreeks 00.35 uur op bezoek bij een vriend in de Zuidwijken en had in korte tijd een hoeveelheid wodka achterovergeslagen. De uitwerking liet zich raden. Hij was totaal van de wereld en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na te zijn behandeld hebben zijn vrienden hem thuis gebracht. En passant hadden ze maar een rolstoel uit het ziekenhuis meegenomen. Gewaarschuwde agenten troffen de vriendenclub hiermee aan en hebben hen een boete voor baldadigheid aangezegd. De rolstoel hebben de jongeren direct terug moeten brengen.
Het is niet de eerste keer dat zich een dergelijk incident voordoet. Vooral in vakantietijd, bij afwezigheid van de ouders, wil een feestje nog wel eens uit de hand lopen. Professionele hulp is dan zeker gewenst !


Zutphen- motorrijder onderuit


Een 24-jarige motorrijder uit Lochem is maandagmiddag omstreeks 13.50 uur op de Rondweg West (N 314) bij de rotonde met het Anne Frankplein onderuit gegaan. Oorzaak was olie op het wegdek en de veroorzaker hiervan is onbekend gebleven. De motor liep behoorlijke schade op.


Zutphen -Mercedesbestuurder gezocht


De politie zoekt contact met de bestuurder van een witte Mercedes Vito, die maandagmiddag rond 15.00 uur betrokken was bij een ongeval op de Paulus Potterstraat. Kennelijk wilde de bestuurder op de parkeerplaats van de huisartsenpraktijk gaan staan en hierbij liet hij de doorgang voor een 56-jarige Zutphense snorfiets-bestuurder niet vrij. Deze moest krachtig remmen en kwam ten val. Omstanders hielpen de man en bij de praktijk verleende de dokter eerste hulp. De identiteit van de Vito-rijder is niet bekend geworden.


Voorst - fietsster gewond bij aanrijding


Een 64-jarige fietsster uit Voorst is maandagochtend rond 09.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Deventerweg. De vrouw reed met een kennis op het fietspad richting Wilp. Plotseling begon zij te slingeren en kwam op de hoofdrijbaan terecht. Een 49-jarige automobilist uit Vaassen was haar zo dicht genaderd, dat hij ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer kon voorkomen. De vrouw is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd, maar hoefde niet te worden opgenomen.


Lochem - diefstal wielen


Voor de tweede keer in korte tijd zijn bij een autobedrijf aan de Aalsvoort de wielen onder auto's vandaan gehaald. De eigenaar trof maandagochtend twee auto's op stenen aan, terwijl men de velgen met banden had gestolen. De schade is al snel zo'n 1000 euro. Afgelopen week werden ook dure siervelgen met banden gestolen.


Zutphen - apparatuur weg na inbraak


Bewoners aan de Graaf Ottosingel hebben maandagavond bezoek gehad van inbrekers. Tijdens hun korte afwezigheid werd een achterdeur geforceerd en gingen de dieven er met onder meer een lcd-tv, digitale fotocamera en laptop vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Wilp - insluiping


Terwijl de bewoners elders op het erf waren heeft een onbekende kans gezien om uit de woning aan de Heeringstraat een sleutelbos en mobieltje te stelen. Deze diefstal vond maandagmiddag plaats en de dief kon binnen komen omdat de achterdeur niet afgesloten was.


Gorssel - brandende tractor


De brandweer Bathmen is maandagavond uitgerukt in verbrand met een brandende tractor langs de A 1. Het voertuig is van wegwerkers die daar het gras aan het maaien zijn en het voertuig is door nog onbekende oorzaak in brand geraakt. Even dreigde het vuur de bebossing en een maïsveld te naderen, maar gelukkig draaide de wind en bleef verdere schade uit.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --