Politie Zuid-Holland-Zuid

Man en vrouw beroofd

Dordrecht 02-08-2005 - Een 22-jarige man uit Dordrecht is maandagavond
1 augustus 2005 tussen 23.30 en 23.45 uur op brute wijze beroofd op het fietspad langs de N3 ter hoogte van de op- en afrit van de N3 bij de Copernicusweg. De man was op de fiets op weg naar zijn werk toen er opeens drie jongens uit de struiken tevoorschijn kwamen. Een van hen duwde het slachtoffer op de grond. Hij werd de bosjes ingetrokken, evenals zijn fiets. De drie verdachten zeiden het slachtoffer stil te zijn en bedreigden hem woordelijk.

De 22-jarige moest zijn pinpas en pincode, mobiele telefoon en id-kaart afgeven. Daarna moest de jongeman onder de dwang verder de bosjes inkruipen en werd met tie-rips en plastic tape zijn handen vastgebonden. Ook zijn benen werden vastgebonden. Het slachtoffer wist deze los te krijgen en liep de weg op richting de Zuidendijk. Daar trof hij een politiebus en werd direct door de politie geholpen. De verdachten liepen na de beroving weg in de richting van de Galileilaan. Er is geen duidelijk signalement van de verdachten. Wel is bekend zij bivakmutsen op hadden. Het incident werd gemeld door twee getuigen waarvan een verklaring is opgenomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld.
De politie doet een oproep aan getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident om zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

BEROVING MET GEWELD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Een 31 jarige vrouw uit Rotterdam is met geweld beroofd van haar tas beroofd. Dit gebeurde op dinsdagochtend 2 augustus 2005 omstreeks 00.15 uur op de Baden Powlllaan. De vrouw kwam vanaf Wantijpop en was op weg naar het Station om per trein naar huis te gaan. Ter hoogte van het Da Vinci college werd zij aangevallen door een man. Die trok aan haar schoudertas en sloeg de vrouw op haar gezicht. Zij liep daarbij diverse zwellingen in haar gezicht, een bloeduitstorting op haar jukbeen en scheefstaande neus, bulten op haar achterhoofd en pijnlijke kaken op. Ze is in het ziekenhuis behandeld. De tas werd door de verdachte achtergelaten. Uit de tas werd geld en een mobiele telefoon gestolen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de verdachte. Zij signalement luidt: een blanke man, leeftijd tussen 25 en 30 jaar, donker halflang haar, hij droeg een donker kleurige wijde broek en een jas met capuchon. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de beroving of iets weten. Met name is de politie op zoek naar een echtpaar welke vermoedelijk de beroving heeft zien gebeuren. Zij of anderen worden verzocht te bellen met de recherche op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).