Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht 02-08-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Overval

NIEUWEGEIN Maandagmiddag 1 augustus vond een overval plaats bij een postagentschap in het winkelcentrum aan het Hoog Zandveld.

Omstreeks 15.45 uur bedreigde een onbekend gebleven man een medewerkster van de winkel met een wapen. Op dat moment waren geen andere personen in de winkel aanwezig. De vrouw raakte niet gewond en stond geen buit af aan de verdachte. De verdachte is rustig lopend vertrokken linksaf in de richting van de rijweg/parkeerplaats. De politie schakelde Burgernet in en stelde zelf een onderzoek in, maar de man werd niet meer aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Signalement: man van 35-40 jaar oud, met getinte huidskleur, zwart kort krullend haar, ongeveer 1.65 meter lang, normaal postuur, rond gelaat. Hij droeg donkerblauwe bovenkleding.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom (tel:0900-8844).

Dieven aangehouden

NIEUWEGEIN Maandagmiddag omstreeks 12.40 uur werden twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Personeel van een winkel aan de Veldwade zag dat twee mannen gereedschap mee wilden nemen zonder te betalen. De mannen van 29 en 52 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, hadden goederen ter waarde van 230 euro mee willen nemen. De gewaarschuwde agenten namen de mannen mee naar het politiebureau voor verhoor. De 29-jarige man bleek een valse naam te hebben opgegeven en bleek nog 40 dagen detentie tegoed te hebben. Hij is in verzekering gesteld. De 52-jarige man is in vrijheid gesteld nadat proces-verbaal werd opgemaakt.

HOUTEN Maandagmiddag 1 augustus hield de politie twee verdachten van diefstal aan.

Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie de melding dat twee personen bezig waren met het stelen van bouwmaterialen van een terrein aan de Duwboot. Ter plaatse troffen de agenten een 32- en 27-jarige man, beide uit Helmond, aan die druk in de weer waren met bouwmateriaal en een aanhanger. Zij konden geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid en bekenden al snel dat zij bezig waren met diefstal van de genoemde goederen. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor op het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Zeven verdachten aangehouden

NIEUWEGEIN Maandagmiddag hield de politie zeven verdachten aan die sieraden vanuit hun autos verkochten.

Omstreeks 13.35 uur werd de politie gewaarschuwd omdat zeven personen vanuit twee bij het winkelcentrum geparkeerde autos sieraden aan het verkopen waren. De politie trof de autos en zeven inzittenden aan de Jutphasestraatweg aan. Zij hadden geen vergunningen voor de verkoop en werden aangehouden. Alle personen (in de leeftijd van 16 tot 34 jaar) zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie, omdat hun identiteit niet kon worden vastgesteld.