Gemeente Hengelo

Mededelingen 2 augustus 2005, week 31
Collecte Bouwplannen
Aangepaste openingstijden gemeentelijke balies Voorgenomen vrijstellingen
Verwijderen fietswrakken Verleende vergunningen Openluchtconcert door Orkest van het Oosten Wet milieubeheer Verplaatsing markt Geaccepteerde meldingen
Schoon drinkwater, ook voor de kleine Kapvergunningen Verordeningen Gehandicaptenparkeerplaatsen
Nota van Uitgangspunten Klein Driene Oostrand Händelstraat Verkeerszaken
Tot en met 5 augustus worden de 'fietswrakken' in de directe omgeving van het NS-station verwijderd. De NS haalt circa 150 fietsen weg uit de fietsflat, van het busstation en van het P&R-terrein aan de achterzijde van het station. Ruim drie maanden geleden is gestart met het labelen van wrakken, om vast te stellen of de fietsen daadwerkelijk niet meer gebruikt worden.
Openluchtconcert door Orkest van het Oosten
Op zaterdag 27 augustus speelt het Orkest van het Oosten (in grote bezetting) de wereldberoemde rockopera 'Barcelona' van Freddy Mercury op het marktplein. Het orkest wordt voor die gelegenheid uitgebreid met een vijf man sterke band én een koor. Naast 'Barcelona' brengt het orkest ook het bekende Queen-nummer 'Bohemian Rhapsody' en de 'Carmen Suite' van George Bizet ten gehore. Het openluchtconcert wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Hengelo en is gratis toegankelijk. Het voorprogramma wordt verzorgd door het Twents Jeugd Symfonie Orkest en begint om 20.00 uur. Het concert van het Orkest van het Oosten begint om 21.00 uur.

Verplaatsing markt

In verband met de voorbereidingen voor het openluchtconcert wordt de zaterdagmarkt van 27 augustus verplaatst naar het parkeerterrein aan De Wetstraat.

Schoon drinkwater, ook voor de kleine

We hebben in Nederland gelukkig heel schoon drinkwater. Alleen legionella en loden leidingen kunnen in bepaalde situaties de kwaliteit van het water in gevaar brengen. Let daarom op een aantal zaken.

Leidingen doorspoelen na vakantie

Bent u langer dan een week weggeweest? Dan is het raadzaam direct bij terugkomst alle kranen (warm en koud) een minuut open te zetten. Zo spoelt u het water weg dat tijdens uw afwezigheid in de leidingen heeft stilgestaan. Hierin hebben bacteriën de kans gehad zich te vermenigvuldigen. Dit kan ongezond zijn. Het gevaarlijkst is de legionellabacterie, die de veteranenziekte kan veroorzaken. Besmetting kan alleen gebeuren door het inademen van waterdruppeltjes waarin legionella zit. Dus waterdamp. Dompel de douchekop daarom onder in een emmer met water en ventileer goed.

Warm water ècht warm

Staat de boiler of combiketel wel heet genoeg afgesteld? Als het water wordt verwarmd tot 60 graden of meer, is er niets aan de hand. Is het echter minder dan 60 graden, dan krijgen bacteriën de kans zich te vermenigvuldigen. Ook hier is legionella weer het grootste gevaar voor uw gezondheid.

Loden leidingen en uw baby

Heeft u een baby die flesvoeding krijgt? Dan is drinkwater uit loden leidingen voor uw kleine af te raden. Gebruik in dat geval het eerste jaar bronwater voor het bereiden van flesvoedingen en drinken. Geeft u borstvoeding, dan kunt u zelf wel gewoon water uit de kraan blijven drinken. Loden leidingen komen alleen voor in huizen van voor 1960. Veel loden leidingen zijn al gesaneerd, maar niet in alle huizen is dit het geval. Overigens is het gezondheidsrisico van lood in drinkwater erg klein. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat teveel lood in het babylichaam kan leiden tot een lagere intelligentie en gedragsverandering. Wilt u loden leidingen in uw woning vervangen, dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie van het ministerie van VROM.

Meer informatie over legionella, loden leidingen en de subsidieregeling vindt u op www.vrom.nl en www.minvws.nl

Verordeningen

Algemene subsidieverordening

De gemeente Hengelo bereidt een wijziging voor van de algemene subsidieverordening. De subsidieverordening is in beginsel van toepassing op alle door de gemeente Hengelo verstrekte subsidies.

Er bestaat om meerdere redenen een noodzaak om de verordening te actualiseren. In het bijzonder is de Wet dualisering gemeentebestuur hiervoor aanleiding. Daarnaast maakt de gewijzigde verordening bij instellingen waar een grotere mate van gemeentelijke invloed wenselijk is, ook toezicht mogelijk op de financiële gezondheid en bedrijfsvoering. Hierbij is aansluiting gezocht bij de Algemene wet bestuursrecht.

Na bespreking van het voorstel in de raadscommissie Middelen en Economie kan het concept voor de nieuwe verordening worden vrijgegeven voor inspraak. Rekening houdend met de vakantieperiode loopt de inspraaktermijn van 5 september tot en met 16 oktober 2005.

Ter inzage

De subsidieverordening ligt vanaf heden tot en met 16 oktober 2005 ter inzage in de Gemeentewinkel, en is ook te bekijken via de website www.hengelo.nl.
Rectificatie tekst vaststelling bestemmingsplan Vooroorlogse wijken (raster 2)
De in het weekblad van 26 juli 2005 opgenomen publicatie over de ter inzagelegging van bovengenoemd bestemmingsplan was niet compleet. Deze publicatie wordt hierbij dan ook ingetrokken. Hieronder de juiste publicatie met daarbij een nieuwe termijn waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingediend.
Vaststelling bestemmingsplan Vooroorlogse wijken
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 19 juli 2005 het bestemmingsplan Vooroorlogse wijken vastgesteld. Castorweg, Sweelinckstraat, Beethovenlaan, Breukersweg, in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreffen ambtshalve en stukken is gevoegd.
Het bestemmingsplan Vooroorlogse wijken ligt van 3 augustus tot en met 13 september 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Gedurende deze redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest, bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Aangezien het een bestemmingsplan betreft dat gewijzigd door de raad is vastgesteld, kan tevens een ieder binnen de genoemde termijn tegen de aangebrachte wijzigingen bedenkingen indienen bij het college van Gedeputeerde Staten.

De bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk of mondeling worden ingediend. Voor het naar voren brengen van een mondelinge bedenking kunt u contact opnemen met de provincie Overijssel, eenheid RWB, telefoon (038) 425 2525.

Nota van Uitgangspunten Klein Driene Oostrand Händelstraat

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 19 juli 2005 de Nota van Uitgangspunten Klein Driene Oostrand Händelstraat vastgesteld. Het plangebied vormt de noordoostelijke rand van de wijk Klein Driene en is gelegen tussen de Oldenzaalsestraat en de spoorlijn Hengelo-Oldenzaal.

De concept Nota van Uitgangspunten heeft in het kader van de inspraak ter inzage gelegen. De ingediende inspraakreacties hebben niet geleid tot aanpassingen in de Nota van Uitgangspunten. De vastgestelde Nota van Uitgangspunten wordt gebruikt als toetsingsinstrument voor de verdere planvorming van het gebied.

Inzien

De vastgestelde Nota van Uitgangspunten Klein Driene Oostrand Händelstraat ligt van 3 tot en met 30 augustus 2005 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen.
Aangevraagde vergunningen

* Antillenstraat 26, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten garage

* Dolf Nijhoffstraat 10, oprichten garage en plaatsen 2 dakkapellen
* Elsbeekweg 7, oprichten veranda

* Floris Versterstraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Floris Versterstraat 31, oprichten carport
* Floris Versterstraat 33, oprichten carport
* Jacob Catsstraat 47, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten carport

* Kopenhagenstraat 66, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker en oprichten carport

* Prof Lorentzstraat 10, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten overkapping

* Adamsweg 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Aquamarijnstraat 55, oprichten omkasting
* Beursstraat 6 t/m 28, veranderen en vergroten kelder
* De Akker nabij 28, veranderen en vergroten 10 garageboxen
* Deldenerstraat 26, plaatsen 2 lichtbakken, 5 verwijzingsborden en 2 gevelreclames

* Elsbeekweg 7, oprichten zwembad

* Hazenweg 121, plaatsen 2 abri's

* Industriestraat 139, veranderen en vergroten woonhuis
* Josef Haydnlaan 44, veranderen en vergroten woonhuis
* Oldenzaalsestraat 347 + 349, oprichten wand (urnen)
* Tuindorpstraat 48, veranderen en vergroten opslagloods
* Vikkerhoekweg 41, veranderen en vergroten woonhuis
* Wessex 59, oprichten tandartsenpraktijk (wijziging verg. 2003/0278)
hebben genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u - wanneer u belanghebbende bent - een bezwaarschrift indienen. vergadert wekelijks op donderdagmiddag.

Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 9652. Artikel 19 lid 3 WRO

* Lijsterweg 15, veranderen en vergroten van een woonhuis;
* Reinierstraat 17, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Kopenhagenstraat 66, veranderen en vergroten van een woonhuis d.m.v. een erker en oprichten carport

* Laurens Bogtmanstraat 27, veranderen en vergroten van een woonhuis en plaatsen balkonhek

* Sloetsweg 120, oprichten van een schuur met overkapping
* Achterhoekse Molenweg 272, veranderen en vergroten van een woonhuis
U kunt de desbetreffende stukken van 3 tot 31 augustus 2005 inzien bij de afdeling Bouwen.
Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

* Anninksweg 127, veranderen en vergroten woonhuis (wijziging vergunning 2004/0055)

* Berlijnstraat 122, veranderen en vergroten woonhuis
* Bronforelstraat 75, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Geerdinksweg 72, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* J W F Werumeus Buningstraat 12, veranderen gevel
* Marten Meesstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Saturnusstraat 33, veranderen en vergroten woonhuis
* Theo van Loonstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Woltersweg 3, veranderen en vergroten woonhuis
* Lepelaarstraat 10, oprichten berging en plaatsen dakopbouw
* C T Storkstraat 16 - 18, veranderen en vergroten hotel/restaurant Monumentenvergunning
C T Storkstraat 16 - 18, veranderen en vergroten hotel/restaurant
* Burg Jansenplein 1, slopen asbesthoudende tegels op dakbedekking
* C T Storkstraat 16 - 18, slopen asbesthoudende beplating Alle vergunningen zijn in week 29 verzonden. Voor de juiste datum van
- naam en adres van de indiener

- de dagtekening

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
- de gronden van het bezwaar.
Bestuursrecht (Postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige Wet milieubeheer

M.e.r.-beoordeling bedrijventerrein Buren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ter voorbereiding van de planvorming van bedrijventerrein Buren (100 hectare) een milieueffectrapportage (m.e.r.)-beoordeling is opgesteld. Deze m.e.r.-beoordeling is opgesteld ten behoeve van het ontwerp bestemmingsplan De Veldkamp, dat met 70 hectare een onderdeel vormt van bedrijventerrein Buren. In het kader van deze m.e.r.-beoordeling dient het bevoegd gezag (i.c. de gemeenteraad) te beoordelen of de activiteit een m.e.r.-procedure moet doorlopen. De kernvraag daarbij is of er bijzondere omstandigheden zijn die kunnen leiden tot belangrijke nadelige milieugevolgen. Op basis van een onderzoeksrapport heeft de gemeenteraad op 19 juli 2005 besloten dat geen m.e.r.-procedure wordt doorlopen.

Inzien

De beslissing omtrent de m.e.r.-beoordelingsplicht ligt van 4 augustus tot en met 16 september 2005 voor een ieder tijdens openingsuren ter inzage bij de Gemeentewinkel.
Burgemeester en wethouders zijn van plan voor de inrichting gelegen aan:

* Sluitersdijk 42, een revisievergunning te verlenen aan R.M. Asbroek voor een vleesvarkens-, rundvee- en paardenhouderij. De verandering ten opzichte van de nu vergunde situatie betreft ondermeer het verplaatsen van een aantal traditioneel gehuisveste vleesvarkens naar een groen-label stal. Het aantal vergunde dieren verandert niet.

Aan de ontwerpbeschikking worden voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Inzien en bedenkingen

U kunt de desbetreffende stukken van 3 tot en met 30 augustus 2005 inzien bij de afdeling Milieu.

Tijdens de inzagetermijn kunt u gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders. U kunt -schriftelijk en gelijktijdig met de bedenkingen- vragen uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U wordt ook in de gelegenheid gesteld over de ontwerpvergunning van gedachten te wisselen en mondelinge bedenkingen in te dienen tijdens een openbare hoorzitting. Hiervoor moet u tijdig een verzoek indienen, omdat de hoorzitting moet plaatsvinden tijdens de inzagetermijn. De aanvrager wordt ook uitgenodigd.

Tegen de beschikking kunt u later alleen beroep instellen als u bedenkingen hebt ingediend. Bij de bekendmaking van de beschikking wordt u hierover verder geïnformeerd.

Geaccepteerde meldingen

Artikel 8.19 lid 2 Wm


* Sluitersdijk 24 - J.H.J.M. Harink, voor het verschuiven van de locatie waarop een nieuw te bouwen vleeskalveren stal, waarvoor op 29 april 2004 vergunning is verleend, wordt gerealiseerd
* Parelstraat 3 - Non Ferro Slijperij Van Drunen, voor het realiseren van twee prefab garageboxen bestemd voor de opslag van materialen

* Granaatstraat 54 - Norma Bv, voor het veranderen van een bedrijfshal in een kantine en vergaderruimte

Burgemeester en wethouders hebben aan de vergunninghouders de verklaring afgegeven dat de gemelde verandering geen of uitsluitend gunstige gevolgen heeft voor de aard en omvang van de nadelige gevolgen voor het milieu, die de inrichting op grond van de daarvoor verleende vergunning mag veroorzaken. In de verklaring wordt ook gemeld dat de melding geen aanleiding geeft tot het aanpassen of intrekken van de vergunning.
Inzien en bezwaarschrift
U kunt de desbetreffende stukken tot en met 9 september 2005 inzien bij de afdeling Milieu.

Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -tijdens de inzagetermijn- een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van de verklaring waartegen het bezwaar is gericht

* de gronden van het bezwaar.
Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd, voor een natuurlijk persoon bedraagt dit 138,- euro en voor een rechtspersoon 276,- euro. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu.

Kapvergunningen

Verleend

In de week van 20 juli 2005 tot en met 26 juli 2005.
* Oldenzaalsestraat-plan Lenferink (privé kap) tussen Oldenzaalsestraat-Steenbokstraat, het kappen van 2 walnootbomen en
1 beukenboom. Herplant: 6 bomen in de maat 16/18 of 3 zwaardere bomen in de maat 20/25 van een zelfde orde.
* Oldenzaalsestraat - plan Lenferink, (gemeentelijke kap) het kappen van diverse bomen o.a. 3 acacia's, 12 berken, 2 cypres, 19 dennen, 6 eiken, 4 esdoorns, 1 hulst, 2 levensbomen, 1 populier, 1 vlier, 7 vruchtbomen, 9 berken, 8 eiken, 2 lindebomen en 1 strook van 50m2 bosplantsoen met o.a. dennen, berken, vlier, hulst en kers en 850 m2 perceel met jonge bomen (opslag), onder andere els en wilg. Herplant: 10 bomen, in de maat 16/18 (soort nader te bepalen). U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de sector Wijkbeheer. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u - binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit - een gemotiveerd
* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
* de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht (Postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Besluiten
In de week van 11 juli tot en met 15 juli, 25 juli tot en met 29 juli 2005
Toewijzen

* Straatsburg, de eerste, rechter, haakse parkeerplaats ter hoogte van de hoofdin-/uitgang van het appartementencomplex Vossenburcht met de even nummers: 140 tot en met 170, 232 tot en met 258 en 332 tot en met 358.
Intrekken

* Gerard Doustraat, de parkeerplaats ter hoogte van huisnummer 41;
* Otto Klempererstraat, de parkeerplaats ter hoogte van huisnummer 49;
Inzien en bezwaarschrift
U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de sector Wijkbeheer. Wanneer u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

* Naam en adres van de indiener

* Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is
* De gronden van het bezwaar.
Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht (Postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift.

Verkeerszaken

Verkeersmaatregelen

Besluiten


* Boerhaavelaan - Rozenstraat, opheffen voorrangssituatie i.v.m. ligging in 30 km/uur zone

* Bij de Toren, verplaatsing gehandicaptenparkeerplaats naar Bgm Jansenplein

* Bgm Jansenplein, verplaatsing gehandicaptenparkeerplaats dichter bij de automaat

* Prinses Beatrixstraat, vervallen twee gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van de Emmaweg en aanwijzing van een extra gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van de toegang tot het UWV
* Bornsestraat, opheffing gehandicaptenparkeerplaats
* Enschedesestraat, verplaatsing twee gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van huisnummer 62 naar huisnummer 68.
* B.P. Hofstedestraat (hoek Beursstraat), opheffing van twee gehandicaptenparkeerplaatsen zodra parkeergarage Hengelo Centre 24 uur per dag open blijft. De parkeerplaatsen worden dan teruggebracht in de parkeergarage Hengelo Centre.
* Willemstraat, verplaatsing gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Mediant.
Inzien en bezwaarschrift
U kunt de desbetreffende stukken van 3 augustus tot 14 september 2005 inzien aan de balie van de afdeling Bouwen en in de Gemeentewinkel. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u - tijdens de inzagetermijn - een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
* de naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
* de gronden van het bezwaar.