Ingezonden persbericht

Persbericht

Analisten van Gartner IT: Utimaco beste van de klas op het gebied van mobiele beveiliging


* Utimaco beste strateeg in Gartners Leader Quadrant

Arnhem/Oberursel, 2 augustus 2005 - Utimaco Safeware AG is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiliging van mobiele data. Dit is door Gartner bevestigd in een rapport over mobiele oplossingen voor databescherming, waarin IT-beveiligingsspecialist Utimaco op het hoogste niveau eindigde. Ten aanzien van het criterium "Complete Visie" is Utimaco zijn concurrenten zelfs vooruit.

In de 'Magic Quadrant' studie van dit jaar evalueert Gartner, de wereldwijd meest toonaangevende IT analist, de aanbieders van oplossingen voor mobiele databescherming op grond van het 'Vermogen tot uitvoering' en de 'Compleetheid van de Visie'. De analisten prijzen Utimaco voor de spectaculaire uitbreiding en verbetering van het scala aan aangeboden oplossingen en verkozen het bedrijf tot de aanbieder die er wereldwijd de beste visie op na houdt. Utimaco's marktleiderschap in het 'Vermogen tot Uitvoering' maakte het bedrijf tot de overtuigende winnaar van deze studie. Volgens Gartner werd hun mening onderbouwd door zeer goede referenties van klanten, sterke omzetgroei en frequente uitwisseling van kennis met partners. Utimaco's nauwe samenwerking met IBM en de internationale vooruitzichten zijn volgens Gartner eveneens belangrijke indicatoren voor Utimaco's uitstekende positie.

"Utimaco's toppositie als leider in het 'Magic Quadrant' bevestigt dat onze beveiligingsoplossingen voor mobile computing precies inspelen op wat de markt wil," zegt Martin Wülfert, Utimaco's CEO. "De hoge waardering voor onze productstrategie geeft aan dat wij in een goede positie verkeren om met onze innovaties ook op lange termijn succes te boeken."

De Gartner Group acht de beveiliging van mobiele data van essentieel belang voor de bescherming van de privacy en voor een veilige uitvoering van audits. Volgens Gartner groeit de markt voor beveiligingsoplossingen voor mobiele persoonlijke apparatuur: de studie over het afgelopen jaar 2004 gaf aan dat de marktomzet hoger was dan de totale omzet voor de jaren 2001 tot en met 2003.

Voor meer informatie over Gartner's Magic Quadrant, zie http://www.gartner.com Bron: 'Magic Quadrant for Mobile Data Protection, 1H05', John Girard and Ray Wagner, 21st July 2005 / ID number G00129735.

Over Utimaco Safeware AG
Utimaco Safeware AG is een Europese producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware ook in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com

Meer informatie:
Utimaco Safeware BV
Vincent van Kooten, Managing Director
Email Vincent.vankooten@utimaco.nl
Tel. (026) 355 75 75
of
Sterk Werk Communicatie
Amanda de Ruwe, consultant
Email amanda.de.ruwe@sterkwerk.nl
Tel. (010) 456 78 49 / 06 5051 7393