CDG


Expand Networks introduceert WAFS en CIFS Acceleratie voor remote Serverconsolidatie

1-8-2005
Expand Networks, de marktleider in Applicatie Acceleratie over het wide area network (WAN), introduceert Wide Area File Services (WAFS) en Common Internet File System (CIFS) ondersteuning. Hierdoor is een volledige consolidatie van de gedistribueerde fileservers mogelijk mét behoud van LAN-applicatieresponsetijden. Tevens kondigt Expand drie nieuwe hardware platformen als basis voor de nieuwe feautures de Accelerator 4920, 6910 en 6940. Deze Accelerators bevatten een harddisk voor WAFS en disk-based content caching.

60 procent van de groter ondernemingen hebben een serverconsolidatie project ingepland, 28 procent kijkt naar consolidatie mogelijkheden op de middellange termijn*. De economische voordelen van consolidatie zijn eenvoudig inzichtelijk te maken maar kunnen alleen bereikt worden als de applicatieperformance naar remote gebruikers acceptabel blijft, aldus Gartner.

Expands nieuwe WAFS technologie adresseert de basis-performance, beschikbaarheid en management issues die naar boven komen bij serverconsolidatie:

* LAN-like performance: De replicatie van centrale files in de remote cache biedt LAN-like performance aan de gebruiker.
* Virtual Server: Remote services als DNS, DHCP, print en fax worden overgenomen door de Accelerator.

* Offline mode: Bij netwerk uitval kunnen remote users doorgaan met werken omdat files aangeboden worden vanaf de lokale cache.
* Flexibel en schaalbaar: Expand biedt enterprises WAFS uitrol voor serverconsolidatie, zowel stand-alone als gecombineerd met de geïntegreerde services om tot centraal beheerde totaaloplossing te komen.

British Bakeries heeft de centralisatie van remote servers binnen een jaar afgerond. We zijn zeer content met de huidige WAN optimalisatie, monitoring en QoS mogelijkheden en we zijn erg enthousiast over de nieuwe WAFS en CIFS acceleratie omdat die combinatie ons gaat helpen om onze data volledig te centraliseren, met behoud van de applicatieperformance, zegt Peter Mead, Divisional Chief Technology Manager bij British Bakeries. Expand maakt het eenvoudiger om naar nieuwe hardware platformen te migreren waarbij we de complete set aan WAN services optimaal benutten.

Eén platform, meerdere services een totaaloplossing Het totaalaanbod van services ondersteund Expands visie om een compleet platform voor gedistribueerde enterprise netwerken te bieden:
* WAN optimalisatie (compression en caching)
* Applicatie en Protocol Accelereratie (Web, TCP, MAPI, Citrix, CIFS en FTP)

* Layer7 QoS, Centrale Monitoring en Management
* Wide Area File Services

Expand draagt onze visie van een mulit-services remote office platform uit, aldus Amir Chitayat, President at Expand Networks. WAFS en CIFS acceleratie is onmisbaar bij serverconsolidatie en integratie, daarom heeft Expand gekozen voor de WAFS technologie van DiskSites. We gaan door met het toevoegen van services in het Accelerator platform om Expand te positioneren als totaaloplossing voor de volgende grote ICT uitdaging. Dit met onze open, Linux, architecture die ons in staat stelt om een naadloze integratie te realiseren tussen onze bestaande acceleratie en 3rd party services.

Expands best-of-breed benadering adresseert de remote office eisen van morgen, aldus Amir Shaked, CEO of DiskSites. Met 4 miljoen remote offices wereldwijd, biedt onze gecombineerde oplossing tactische en strategische voordelen voor de klanten en prospects van beide partijen.

Peter Hoekstra, Directeur CDG Europe: Wij zijn verheugd met deze ontwikkeling binnen ons Applicatie Beschikbaarheids Concept. Veel bedrijven hebben hybride omgevingen met zowel gecentraliseerde als lokale applicaties. Noodzakelijke centrale dataopslag stuit vaak op performanceproblemen terwijl decentrale dataopslag licentiekosten en onderhoud met zich mee brengen. Door de vestiging van internationale bedrijven is er een groot marktpotentieel in de Benelux voor de nieuwe Expand oplossing.

Expand Networks
Expand Networks is marktleider in Applicatie Acceleratie oplossingen. Door het geïntegreert aanbieden van meerdere WAN services in een schaalbaar Accelerator platform, wordt applicatieperformance en eindgebruikerservaring verbeterd. Uitgerold bij meer 1200 klanten als Motorola, Hitachi, Continental Airlines en het Amerikaanse Department van Defensie, biedt Expand de oplossing voor uiteenlopende ICT uitdagingen; migratie naar web-based applicaties, server-based computing, VoIP implementaties, uitrol MPLS services en disaster recovery. Expand Networks is gevestigd in Roseland, New Jersey US met kantoren in Australie, Duitsland, Israel, Italie, Singapore, Zuid Afrika en de UK. Www.expand.com.

DiskSites
DiskSites brengt datacenter resources naar geografisch gedistribueerde en remote offices. Door remote gebruikers direct toegang te bieden aan gecentraliseerde data wordt de noodzaak tot remote services, data replicatie, back-ups en fileservers weggenomen. DiskSites reduceert de Total Cost of Ownership tot een minimum zonder in te leveren op performance. Data-integriteit is gewaarborgd waardoor informatie veilig is. Www.disksites.com.

CDG Europe
CDG Europe bv is dé innovatieve IT distributeur in de Benelux markt en levert oplossingen voor optimale Applicatie Beschikbaarheid. De doelstelling van CDG is om met innovatieve producten en diensten, nieuwe proposities te vertalen naar de marktontwikkelingen en de marktvraag. Met producten als Citrix, Softricity, PowerFuse, Wisdom, Secure Computing, VMware, FatPipe Networks , PlateSpin en Expand Networks is CDG leider in het aanbieden en ondersteunen van marktgerichte oplossingen op het gebied van Applicatie Beschikbaarheid. CDG is van al deze producten geautoriseerd trainingscentrum en kan dan ook voorzien in maatwerk opleidingstrajecten voor zowel partners als eindgebruikers.


*Server Consolidation Is Still a Major Goal, but Not Just for Cutting Costs, John Phelps, March 2005.
link

CDG Europe bv is dé innovatieve IT-distributeur in de Benelux & Engeland en levert oplossingen voor optimale Applicatie Beschikbaarheid. De doelstelling van CDG Europe bv is om samen met partners innovatieve producten en diensten te vertalen naar nieuwe proposities in lijn met de huidige marktontwikkelingen. Met producenten als Citrix, Softricity, RES, VMware, Secure Computing, PlateSpin en Expand Networks is CDG leider in het aanbieden en ondersteunen van marktgerichte oplossingen op het gebied van Applicatie Beschikbaarheid. CDG Education Centre fungeert als geautoriseerd trainingscentrum voor al deze producten en kan voorzien in opleidingstrajecten op maat voor zowel partners als eindgebruikers.

server based computing, server-based computing, SBC, application service provision, asp, cdg, nederland, chippc, cryptogram, citrix, expand, logcaster, powerfuse, rippletech, softricity, thin clients, demo, ICT, training, asp, consult, hosting, hosting, hotel, pilot, consultancy, it training, waar koop ik, distributie van, verkoop van, rashied akrum, tcsw, server-based computing, SBC, trainingen, thin client server, management, connectivity, integration, services, provider, netherlands,server based computing, cdg, nederland, distributie van, total costs of ownership, chippc, cryptogram, citrix, expand, logcaster, powerfuse, rippletech, softricity, thin clients, demo, ICT, training, asp, consult, hosting, hotel,pilot, consultancy, it training, server-based computing, trainingen, thin client server, management, connectivity, integration, services, application service provision, provider, netherlands