AutoRai

Print

Peugeot 407: de Coupé

(1-8-2005)
Peugeot heeft de afgelopen decennia een rijke traditie opgebouwd op het gebied van grote, luxe coupés zoals de 404, de 504 en de 406, een traditie die nu wordt voortgezet met de introductie van de 407 Coupé. Deze raszuivere Coupé heeft een duidelijk eigen gezicht en biedt plaats aan vier volwassenen met hun bagage.

Dankzij het veelzijdige interieur worden zaken als ruimte en comfort moeiteloos verenigd met het sportieve karakter dat zo kenmerkend is voor een coupé, geheel in lijn met de oorspronkelijke definitie van de roemrijke GT van weleer.

Er is gekozen voor krachtige, schone motoren, een onderstel dat zorgt voor een uitzonderlijke wegligging en een grote actieve veiligheid. Daarnaast biedt de auto veel comfort en rijplezier in het dagelijkse gebruik en onder alle omstandigheden.

Qua motorisatie kan er gekozen worden uit een 116 kW (ca. 160pk) 2.2 vier-cilinder benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak, een 2.7 zes-cilinder HDi met roetfilter (150 kW/204pk) met een automatische zesversnellingsbak en een 3.0 zescilinder benzine motor met 155 kW (ca. 215pk) die met beide versnellingsbakken geleverd kan worden.

De viercilinder krijgt 17 inch lichtmetalen velgen, bij de zescilinders wordt een velg van maar liefst 18 inch toegepast.

In Nederland zal de 407 Coupé worden geleverd in drie uitrustingsniveaus, Référence, Pack en Féline.

Standaard heeft de Référence onder andere 17inch lichtmetalen velgen, links/rechts gescheiden climate control, cruise control met snelheidsbegrenzer, gelaagde zijruiten, zeven airbags, parkeerhulp achter, Xénon-lampen, radioCDspeler, een regensensor en een controlesysteem voor de bandenspanning.

De Pack is voorzien van lederen bekleding met elektrisch verstelbare stoelen, hoogwaardig JBL geluidssysteem, CDwisselaar, parkeerhulp ook vóór, meedraaiende koplampen en een automatisch dimmende binnenspiegel.

De Féline-versies krijgen daarbij nog eens een met leer bekleed dashboard en een navigatiesysteem met een groot kleurenscherm.

De 407 Coupé zal medio september op de I.A.A in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek getoond worden en daarbij zal tevens de prijs bekend worden gemaakt.

De productie zal spoedig daarna aanvangen, derhalve worden de eerste leveringen tegen het eind van dit jaar verwacht.