AutoRai

Print

Pakketwijzigingen voor Saab 9-3

(1-8-2005)
Saab stapt in september het nieuwe modeljaar 2006 in met een reeks verbeteringen en kleine uiterlijke wijzigingen aan de 9-3 Sport Sedan en de 9-3 Cabriolet. Het belangrijkste nieuws is dat de pakketsamenstelling drastisch is veranderd.
De verandering in de pakketten maakt de optielijst van de Saab 9-3 logischer, veelzijdiger en completer. Er zijn zes pakketten verkrijgbaar. Het Driver Pack bestaat uit ESP en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel. Het Multimedia Pack omvat een geïntegreerde telefoon, een audiosysteem van 300 watt en dertien speakers, een dvd-navigatiesysteem en een 6-cd-wisselaar. In het Season Pack zitten de automatische klimaatregeling, elektrisch verwarmbare voorstoelen, regensensoren en een toets op de afstandsbediening waarmee alle ramen te sluiten zijn â en bij de Cabriolet ook de kap. De andere pakketten zijn het Vision Pack (xenonkoplampen, hoge druk koplampsproeiers en parkeersensoren), het Bagage Pack (netten in de bagageruimte) en het Passenger Pack (mattenset, bekerhouders en een verstelbare armsteun). De pakketten zijn naar believen te combineren. De meerprijsuitvoeringen Arc, Vector en Aero hebben een ruimere standaarduitrusting gekregen: een audio-installatie met zeven speakers in plaats van vier en telefoonvoorbereiding.

De Linear Business blijft een aantrekkelijke uitvoering voor de zakelijke rijder. Standaard beschikt deze 9-3 over het Passenger Pack en het Season Pack, audiobediening op het stuurwiel, telefoonvoorbereiding en lichtmetalen 15-inchwielen.

Prijzen
Saab verhoogt de prijs van de basis uitvoering, 9-3 Sport Sedan Linear, met slechts 200 euro, en daar staat een rijkere standaarduitrusting tegenover. Een met leder bekleed stuurwiel is voortaan standaard. De Saab 9-3-reeks begint nu bij een consumentenprijs van 28.690 euro. De 9-3 Sport Sedan 1.9 TiD met 120 pk is met een prijs van 33.490 euro, 1.100 euro voordeliger, doordat de standkachel niet meer standaard is. De prijzen van de Cabriolet blijven hetzelfde (vanaf 45.290 euro).

Eerder kondigde Saab al de nieuwe 9-3 Aero aan met de 2.8-liter V6 met turbo die 250 pk levert. De motor uit de vorige Aero blijft in het programma als 2.0 Turbo Vector met 210 pk.

In de loop van augustus arriveren de modeljaar 2006 uitvoeringen van de 9-3 Sport Sedan en de 9-3 Cabriolet bij de Saab dealer. Op 30 september staat ook de nieuwe 9-3 Sport Estate bij de dealer.

Het nieuwe modeljaar van de Saab 9-5 gaat pas in bij de introductie van de nieuwe Saab 9-5 aan het einde van dit jaar.