Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Klaver Kaas Wasabi, exclusief bij de kaasspeciaalzaak
NIEUW EN TRENDY: NEDERLANDSE KAAS ALS SUSHI
Ondanks alle mediterrane en oosterse culinaire invloeden, blijft kaas een constante in de Hollandse keuken. En níet alleen op de boterham. We worden steeds creatiever: van kaasbitterballen tot Mexicaanse kaaspannenkoeken. De bekende kaasmakers van Klaver introduceren in september een oosterse smaakbeleving: Klaver Kaas Wasabi. Een hippe Japanse kaasvariant, te eten als sushi.
Klaver Kaas kennen we al: een heerlijk romige kwaliteitskaas uit Noord-Holland. Wasabi is nieuw. Dit natuurproduct wordt gemaakt van de groene wortel van de bergstokroos, de Wasabi Japonica. Deze plant, met een scherpe, aromatische smaak, gedijt goed in stromend water. In Japan wordt Wasabi vers verkocht. In Nederland wordt Wasabi-pasta vaak gegeten als smaakmaker bij sushi of als sausje.
Lichtpittige smaak
Wasabi is verwant aan de mierikswortel. De bijnaam van Wasabi is in Japan 'tranen'. Eet je het puur, dan kun je inderdaad tranen in je ogen krijgen van de scherpe smaak. Maar verwerkt in Klaver Kaas is de scherpte eraf en blijft een heerlijke, lichtpittige smaak over. Een aanrader voor elke kaasliefhebber die van variatie houdt.
Japans hapje
Sushi is wereldwijd bekend. Ook in Nederland genieten steeds meer mensen van deze kleine Japanse (borrel)hapjes, geserveerd met rijst die op smaak is gebracht met azijn. Klaver Kaas Wasabi doet qua smaak niet onder voor echte sushi. Ervaar het zelf. En vraag ernaar bij de (kaas)speciaalzaak. Zij weten alles over deze nieuwe, exotische Klaver Kaas.
Recept voor Japanse salade
Klaver Kaas Wasabi is vanaf september verkrijgbaar bij de delicatessen- en kaasspeciaalzaken. Daar ligt ook een gratis boekje met heerlijke Klaver Kaas-recepten. U heeft moeite met wachten? Als voorproefje alvast een uniek recept voor een frisse Japanse salade.
Ingezonden persbericht