Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte ernstig verkeersongeval gepakt


1-8-2005. Vrijdagnacht werd een 23-jarige fietser in de De Clercqstraat met hoge snelheid aangereden. Hij raakte zeer ernstig gewond. De bestuurder reed na het ongeluk door en liet het slachtoffer aan zijn lot over.

Kort na het verschijnen van een getuigenoproep op RTV-NH meldde zich een man die het gezochte voertuig, een zwarte BMW, had zien staan in Amsterdam Oud-West. De dienders troffen op de aangegeven plek de auto inderdaad aan. Een sleepwagen stond op het punt de auto voor reparatie mee te nemen. Agenten namen het voertuig in beslag. De 22-jarige eigenaar van de auto werd in zijn woning gearresteerd. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

De politie blijft op zoek naar getuigen van het misdrijf. Zij kunnen bellen met wijkteam Oud-West via: 0900-8844.

---

Auto-inbraken nemen snel af na arrestatie


1-8-2005. Op 4 juli werd in Tuindorp een 24-jarige aurokraker op heterdaad betrapt. Hoewel de verdachte "slechts" vier zaken bekende, daalde het aantal auto-inbraken in de buurt sindsdien spectaculair.
Zwaargewonde bij schietincident Slotermeer


1-8-2005. In de nacht van zaterdag op zondag rond half drie raakte een 20-jarige Amsterdammer zwaargewond bij een schietincident in Slotermeer. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd geopereerd. Zijn toestand is stabiel. Een ruzie eerder op de avond tussen het slachtoffer en een vooralsnog onbekende man lijkt de oorzaak van het incident.

---

19 Bestuurders met slok op betrapt


1-8-2005. Afgelopen weekend arresteerde de politie 19 alcomobilisten wegens rijden onder invloed. Vier bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Man met bijl in kraag gegrepen

1-8-2005. Zaterdagavond rond halfacht arresteerde de politie een 46-jarige man nadat hij op de Slotermeerlaan met een bijl een groep mensen had bedreigd. De man, een in Amsterdam wonende Brit, werd ingesloten en in verzekering gesteld.