Landstede


Landstede op open dag FC Zwolle

Juli is vanouds de tijd dat voetbalclubs hun deuren open zetten. Vaak gebeurt dat met veel show en in de aanwezigheid van allerlei attracties. In bijna alle gevallen komt er veel publiek op dergelijke dagen. Afgelopen zaterdag was de open dag van FC Zwolle. Landstede was aanwezig met een informatiestand.

De afgelopen jaren blijkt deze open dag voor Landstede een mooie gelegenheid om haar sportactiviteiten onder de aandacht te brengen. In de Landstede stand werd onder andere voorlichting gegeven over het Landstede Topsporttraject.

Door de LOOT-status kunnen studenten bij het Thomas a Kempis College, dat onderdeel van Landstede is, speciale aangepaste lesprogrammas volgen om zo topsport en studie optimaal te combineren. Het Thomas a Kempis College is de enige school in de wijde regio met een LOOT-status. LOOT staat voor Landelijk orgaan onderwijs en Topsport.

Verder was er informatie over de opleiding Sport & Bewegen en over alles wat Landstede met sport te maken heeft, zoals de talentcentra voor voetbal, basketbal, volleybal en handbal.