Gemeente Helmond


---

Betaald parkeren P+R terrein bij centraal station Helmond

Vanaf 1 augustus moet voortaan worden betaald voor het parkeren op het P+R terrein bij het centraal station in Helmond, achter het belastingkantoor aan de Smalstraat in Helmond. Dit P+R-terrein (park and ride) is eigendom van de NS en zij hebben hiertoe besloten.

Tot op heden konden automobilisten gratis op dit terrein parkeren. Het P+R terrein is bestemd voor treinreizigers om de auto te kunnen parkeren. Het terrein wordt echter ook zeer veel gebruikt door niet NS-reizigers om te parkeren. Hierdoor is er vaak geen parkeerplaats meer voor de NS-reizigers. Daarom heeft de NS de keuze gemaakt om voor dit terrein betaald parkeren in te voeren.

Cashfree parkeren
Het gaat daarbij om een relatief nieuw systeem dat in Helmond nog niet eerder is toegepast. Men kan namelijk alleen nog maar met elektronische betaalmiddelen betalen, zoals een bankpas of een chipknip en niet meer met munt- of briefgeld. NS-reizigers kunnen korting krijgen op het geldende parkeertarief. De informatie hierover kunt u te zijner tijd bij het P+R terrein vinden. Parkeerders die à contant willen betalen kunnen hun auto parkeren bij parkeergarage Doorneind aan de Molenstraat.

De NS verspreiden de komende periode flyers onder de automobilisten die er nu hun auto parkeren, om de wijziging van het parkeersysteem duidelijk te maken.

---

| |