Gemeente Haaksbergen

Tijdelijke basisschool in woonwijk Hassinkbrink

De wijk Hassinkbrink krijgt met ingang van 1 augustus 2006 een tijdelijke basisschool. De school komt op het terrein naast kinderdagverblijf Daantje. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De inwoners van de Hassinkbrink hebben de afgelopen periode de gemeente diverse malen geconfronteerd met het gebrek aan een school in de nabije omgeving. De enquête die vervolgens door de wijkraad Hassinkbrink is gehouden, maakt de behoefte duidelijk: ruim 80% van de respondenten willen zeker een basisschool op de Hassinkbrink. Met de komst van de tijdelijke basisschool op locatie de Brem, naast kinderverblijf Daantje, voert het college haar besluit van 2004 uit en komt de inwoners van de Hassinkbrink daarmee tegemoet.

De Brem
De locatie de Brem komt het meest in aanmerking voor de school door onder andere de ligging. De twee betrokken schoolbesturen - Stichting Katholiek Onderwijs (SKOTA) en de Bestuurscommissie Basisonderwijs Haaksbergen overleggen met de gemeente over het soort school dat er in de Hassinkbrink moet komen en ook over hoe groot de tijdelijke school zal zijn. Het bouwplan voor de tijdelijke school moet uiterlijk begin januari 2006 klaar zijn.

Haalbaarheid
Ook heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om nader onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een permanente school op deze locatie. Hiervoor moeten nog verschillende aspecten uitgezocht worden waaronder de ruimtebehoefte van de school en de en de mogelijkheden van het bestemmingsplan. Over een aantal maanden komt hierover duidelijkheid.