Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 30 juli 2005

* DODE VROUW AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen troffen zaterdagmorgen omstreeks kwart over zes op een parkeerplaats aan de Drinkwaterweg het stoffelijk overschot aan van een tot nu toe onbekende vrouw. Het is nog niet duidelijk hoe zij om het leven is gekomen. De Forensische Opsporing deed ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek. Tevens wordt er een buurtonderzoek gehouden. Er wordt sectie verricht op het slachtoffer teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de identiteit van de vrouw en de achtergronden van deze zaak.


* MEISJES BEROOFD VAN MOUNTAINBIKE; VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM/HOOGVLIET - Zaterdagmorgen omstreeks kwart voor twee werden op de Sikkelstraat twee meisjes uit Rotterdam en Hellevoetsluis, 18 en 17 jaar, beroofd van onder meer een mountainbike en een mobiele telefoon. Beide slachtoffers werden door een groep jongens benaderd. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes werden vervolgens de mountainbike en een tas, met daarin een mobiele telefoon, afgepakt. Met de buit vluchtten de verdachten weg richting Molenvliet. Door gealarmeerde politiemensen werden even later in de Elritstraat in Hoogvliet twee jongens, 20 en 16 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Antwerpen naar aanleiding van het opgegeven signalement aangehouden. Beide verdachten werden voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* MAN BEROOFD VAN BROMSCOOTER
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag werd op de Maasboulevard een 23-jarige Rotterdammer onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn bromscooter. Het slachtoffer werd onder een viaduct klemgereden door drie personen op twee scooters. Hij werd vastgepakt en onder bedreiging van een vuurwapen pakten de mannen uit de rugzak van het slachtoffer een MP3-speler, een mobiele telefoon en geld. Ook moest hij zijn sieraden afgeven. Vervolgens gingen de mannen er vandoor. Zij namen ook de bromscooter van het slachtoffer mee.


* ZWAARGEWOND BIJ BRAND IN CARAVAN
BRIELLE - Zaterdagmorgen omstreeks acht uur raakte een 42-jarige Rotterdammer zwaar gewond, nadat zijn caravan die op een camping aan de Batterwijweg stond vlam vatte. De brand is vermoedelijk ontstaan omdat enkele in en bij de caravan aanwezige gasflessen openstonden en er een explosie ontstond. De man wist zelf uit de brandende caravan te komen en het water in te rennen. Het slachtoffer dat ernstige brandwonden opliep, werd naar het brandwondencentrum in Beverwijk overgebracht. De Technische Recherche stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand.