Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 28 juli

Alkmaar 28-07-2005 - 14.30 uur

Nep-koerier actief

Den Helder, woensdag 27 juli 2005

In de marinestad is op woensdag 27 juli een hoogbejaarde dame opgelicht door een nep-koerier. Vermoedelijk heeft dezelfde man op meerdere plaatsen in ons land anderen op dezelfde manier opgelicht.

De koerier bezorgt telkens een postpakket. Afzender was in geval de stichting Welzorg. De koerier vertelt steeds dat hij de transportkosten van 1,50 niet contant mag ontvangen en verzoekt de ontvangers te pinnen op zijn mobiele pinapparaat. De slachtoffers geven hun pinpas af en toetsen hun pincode in het apparaat. Na het pinnen krijgen zij de pinpas van de koerier terug. Later blijkt dan, dat die pas niet hun eigen pinpas is. Met de originele pas wordt vervolgens geld gepind.

Het signalement van de nep-koerier is als volgt: Ongeveer 34 jaar oud, tussen 1.90 en 2.00 m. lang, donkere huidskleur, keurig gekapt, donker haar. De man spreekt gebrekkig Nederlands. Hebt u informatie over deze man, dan wordt u verzocht te bellen met de politie: 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Drankrijders

Alkmaar, woensdag 27 juli 2005.

Op de Sint Josephstraat is omstreeks 15.00 uur een 41-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. Zij bleek met drank op achter het stuur te zitten en was tevens betrokken geweest bij een aanrijding . Ze had haar auto geparkeerd op de Snaarmanslaan. Toen ze weg wilde rijden is ze tegen een gevel van een bedrijfspand gereden waardoor de gevel beschadigde. Getuigen gaven het kenteken door aan de politie die haar niet veel later kon aanhouden.

Uit de blaastest bleek dat de vrouw bijna drie keer teveel had gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, woensdag 27 juli 2005.

Op de Nieuweweg is rond middernacht een 38-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij met drank op reed. Hij slingerde over de weg. Uit de blaastest bleek dat hij bijna twee keer teveel drank op had. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Hoorn, woensdag 27 juli 2005.

Op de Vale Hen is rond middernacht een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij met drank op reed. Uit de blaastest bleek dat hij bijna twee keer teveel drank op had. De man was in maart en juni van dit jaar ook al aangehouden voor het rijden met drank op. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hem wacht een proces-verbaal.

Verkeerscontrole

Schagen/ Den Helder, woensdag 27 juli 2005.

Op de Havenstraat in Schagen en de Ruygweg in Den Helder is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden. Er zijn in totaal 9 bekeuringen geschreven. Een wegens het niet handsfree bellen en 8 wegens het niet dragen van de autogordel.

Bonnen wegens fietsen in voetgangersgebied

Alkmaar, woensdag 26 juli 2005.

Tijdens een surveillance van de politiebikers zijn in totaal zeven bekeuringen geschreven wegens het fietsen of bromfietsen in het voetgangersgebied van het Fnidsen en de Krebbesteeg. Winkeliers, het winkelend publiek en omwonenden hebben bij de politie aangegeven dat hier veel overlast van wordt ondervonden. Controles door met name de politiebikers vinden daarom ook regelmatig plaats.

Huiselijk geweld

Alkmaar, woensdag 27 juli 2005.

Een 39-jarige man uit Alkmaar is rond 19.00 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn 23-jarige zus. Zij is met een riem geslagen en in het water gegooid. De man heeft ook getuigen van het voorval bedreigd. Hij is in verzekering gesteld en hem wacht een proces-verbaal.

Man aangehouden na plegen geweld

Opperdoes, woensdag 27 juli 2005.

Een 35-jarige man uit Wervik is omstreeks 19.00 uur op bij een camping aan het Oosteinde aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van een 50-jarige man uit Opperdoes. De verdachte verkeerde onder invloed en heeft om onbekende reden de man uit Opperdoes mishandeld. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn kaak en een gebroken hand naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, woensdag 27 juli 2005.

Omstreeks 21.00 uur is een 44-jarige man uit Den Helder aangehouden die wordt verdacht van het mishandelen van een 21-jarige man uit Den Helder. Het slachtoffer verklaarde dat hij in het Mariendal door een voor hem onbekend persoon in het gezicht was geslagen met een ijzeren kist en was geschopt. Om deze kist was een ruzie ontstaan. Deze kist werd door de verdachte gebruikt voor het trainen van zijn hond. Het slachtoffer dacht dat deze kist werd gebruikt voor het vangen van dieren en wilde het daarom vernietigen. De 44-jarige man werd kwaad omdat zijn kist kapot was en mishandelde de ander.

Aan de hand van het signalement konden agenten de verdachte niet veel later aanhouden. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd en is hiervoor in het ziekenhuis behandeld. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Vechten op straat

De Koog, donderdag 28 juli 2005.

Een 15-jarig meisje en een 23-jarige man uit Dordrecht zijn rond 2.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat omdat ze worden verdacht van het mishandelen van een 17-jarige meisje uit Schalkwoude en een 15-jarige jongen uit De Koog. Het tweetal is geslagen in een dancing. De exacte toedracht van de mishandeling, is nog niet bekend.

Dronken op de brommer

Hoorn, donderdag 28 juli 2005.

Een 37-jarige man uit Hoorn is op het Gerritsland aangehouden omdat hij met zijn bromfiets over de weg slingerde. De man werd aangehouden en bleek een grote wond op zijn been te hebben. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en hem wacht een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

Bergen, donderdag 28 juli 2005.

Op de Landweg in Bergen is in de ochtend een snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn 12 bekeuringen geschreven wegens te hard rijden en 1 wegens het niet dragen van de gordel. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan.