Gemeente Barneveld


Week 30 2005

Algemeen

Oud papier

Huis-aan-huis:

Zaterdag 30 juli: Terschuur, Zwartebroek, Garderen, Voorthuizen

Informatienummer huis-aan-huis inzameling: (06) 53 57 20 43

Brengen:

Voorthuizen: * Oost-Europa Commissie Gereformeerde Kerk, dagelijks container aan de Prinsenweg. Vodden graag naast de container.

§ Muziekvereniging Elkander Getrouw, dagelijks container bij "De Belleman"

§ Hervormde Gemeente, zaterdag 30 juli, container Rubensstraat tegenover de Monuta Stichting

Garderen: * Prins Bernardschool, vrijdag 29 juli van 8.30 - 17.00 uur en zaterdag 30 juli van 9.00 - 12.00 uur, container bij de school aan de Dr. H.C. Bosstraat.

Terschuur: * Jeugdcommissie Nederlands Hervormde Kerk, zaterdag 30 juli, container op het terrein van Gert van Putten aan de Eendrachtsstraat

Verkeer

Fietsstroken Wethouder Rebellaan en Van Wijnbergenlaan

De Van Wijnbergenlaan en de Wethouder Rebellaan zijn wegen met een belangrijke verkeers- en ontsluitingsfunctie. Dagelijks maken grote hoeveelheden fietsers van deze wegen gebruik. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat het uit het oogpunt van verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer gewenst is om voor fietsers aan beide zijden van deze wegen fietsstroken aan te wijzen. Op de Wethouder Rebellaan worden de stroken aangebracht tussen de Wethouder Zandbergenlaan en de Bloemendaallaan. Op de Van Wijnbergenlaan komen de fietsstroken tussen de spoorlijn Ede-Amersfoort en de Benticklaan. Voor bestuurders geldt impliciet een stopverbod voor hun voertuigen op de fietsstrook en op de rijbaan langs de fietsstrook.

Parkeerverbod Garderbroekerweg te Voorthuizen

In het zomerseizoen wordt langs de Garderbroekerweg tussen de kruispunten met de Elzenkamperweg en de Oude Goorderweg veelvuldig door bezoekers van het recreatieterrein Zeumeren geparkeerd. Hierdoor moeten bezoekers naar en vanaf de ingang van het recreatieterrein aan de Blotekamperweg over de rijbaan van de Garderbroekerweg en de Blotekamperweg lopen.

Door de geparkeerde voertuigen en de lopende bezoekers neemt de overzichtelijkheid op en nabij het kruispunt met de Blotekamperweg verder af. De Garderbroekerweg is een buiten de bebouwde kom gelegen weg waar met een snelheid van 80 km/u mag worden gereden. Geparkeerde voertuigen langs en lopende bezoekers op de rijbaan worden door passerende weggebruikers niet verwacht. De situatie speelt tussen 1 mei en 1 oktober. Door het voorgaande wordt de verkeersveiligheid negatief beïnvloed.

Met het oog op het voorgaande is door het college besloten om tussen de kruispunten met de Elzenkamperweg en de Oude Goorderweg aan weerszijden en tussen de kruispunten met de Blotekamperweg en de Oude Goorderweg aan de oostzijde een parkeerverbod in te stellen dat geldt van 1 mei tot 1 oktober.

Voorrangsregeling op fietsoversteek Rooseveltstraat

Op de Rooseveltstraat ter hoogte van de scholen aan de Valkhof, steken veel (fietsende) schoolkinderen over. Deze oversteekbeweging wordt veiliger, aantrekkelijker en comfortabeler gemaakt door het realiseren van een plateau. Op de oversteek wordt een voorrangsregeling ingesteld waarbij fietsers op het plateau voorrang hebben op de bestuurders op de Rooseveltstraat.

Voor een logische aansluiting wordt de fietsoversteek vanaf de Valkhof doorgetrokken over de water-partij als een fietspad richting het Jan Seppenplein. Het fietspad is in twee richtingen berijdbaar. Voor fietsers die de middengeleider bij de aansluiting van het fietspad op het Jan Seppenplein passeren geldt een verplichte rijrichting. Bij deze aansluiting wordt bovendien een voorrangsregeling ingesteld waarbij fietsers komende van of naar het fietspad voorrang krijgen op bestuurders op het Jan Seppenplein.

Procedure

De bovenstaande verkeersbesluiten liggen gedurende 4 weken, van 28 juli 2005 tot 25 augustus 2005 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met een verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaar­ schrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld. U dient te vermelden tegen welk (onderdeel van een) besluit u bezwaar maakt.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit ver­ eist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het griffierecht bedraagt 138,--

Bouwen en wonen

Aanvragen om een bouwvergunning

(Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 2)

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Barneveld

Stationsweg 2

PTC+ Barneveld

bouwen van een dierverblijf hoenderachtigen t.b.v. praktijkonderwijs

Garderen

Oude Barnevelderweg 5

Beeldengieterij A.M. van Ee B.V.

bouwen van een bedrijfspand / showroom

Terschuur

Hoevelakenseweg 191

D. Thomassen

bouwen van een rundvee- / paardenstal

Voorthuizen

Bosweg 1

W.A. Duits Beheer B.V.

bouwen van een woning

Gerard Doustraat 55

C. van den Hoek

bouwen vane en kap op een garage / berging

Aanvragen om een sloopvergunning

(Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 2))

Adres

Naam aanvrager

Sloopplan

Barneveld

Stationsweg 2

PTC+ Barneveld

geheel slopen van een fazanterie

Voorthuizen

Bosweg 1

W.A. Duits Beheer B.V.

geheel slopen van een woning

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

Onderstaande bouwplannen passen niet zonder meer binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen binnen bepaalde grenzen vrijstelling verlenen.

(Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 3))

Bouwadres

Bouwplan

Barneveld

Langstraat 58 / Brood- en Banketbakkerij E. de Vries (b)

bouwen van een winkel, bakkerij en 4 appartementen

Voorthuizen

Verbindingsweg 29 / E.J. van Beek (b)

verbouwen en uitbreiden van een woning met garage / berging

Vrijstellingen

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek ontvangen van mevrouw Gevaert te De Glind om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor het starten van creatieve workshops aan huis op het perceel Rudolphlaan 18 in De Glind.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen hier vrijstelling voor te verlenen.

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek ontvangen van de Stichting Vermogensbeheer van de Hersteld Hervormde Gemeente Barneveld e.o.voor het houden van kerkdiensten en kerkelijke activiteiten in een bedrijfspand aan de Röntgenstraat 2 in Barneveld.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen hier vrijstelling voor te verlenen voor een periode van 3 jaar met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Bovenstaande ontwerp-besluiten liggen van 29 juli tot en met 25 augustus 2005 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan u schriftelijk uw bedenkingen tegen een voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving.

Monumentenvergunning

Adres Naam aanvrager Plan

Garderen

Mazenhofstraat 4 (het betreft hier een rijksmonument)

gemeente Barneveld

plaatsen van een carillon in de toren van de Hervormde Kerk in Garderen

Stationsweg 2 (terrein landgoed "De Schaffelaar" is een rijksmonument)

PTC+ Barneveld

bouwen van een dierverblijf hoenderachtigen t.b.v. praktijkonderwijs

De reactietermijn voor de aanvraag om een monumentenvergunning bedraagt vier weken. Binnen de termijn van 29 juli tot en met 25 augustus 2005 kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders.

Verleende bouwvergunning

(Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 4))

Verzenddatum

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Garderen

19 juli 2005

Sleedoornweg 25 - 27

H. van Soeren

bouwen van een kippenstal

Voorthuizen

19 juli 2005

Hoge Boeschoterweg 90

F.A.J. Groenhuizen

bouwen van een woning en een garage/berging

Procedures

1. Inzien?

Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, u kunt

daar ook terecht voor meer informatie.

2. Aanvragen

§ De aanvragen zijn nog niet beoordeeld, het is dus nog niet bekend of daarvoor een vergunning wordt verleend.

3. Reageren op bouwplannen?

§ Bent u het niet eens met het voorgenomen besluit van het college, schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent.

§ De reactietermijn is vier of zes weken voor bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan. Achter het bouwplan is vermeld welke termijn geldt; a= van 29 juli t/m 11 augustus 2005, b= van 29 juli t/m 25 augustus 2005.

4. Reageren op verleende vergunningen?

§ De bezwarentermijn voor bouw- en sloopvergunningen is 6 weken na de dag van verzending, u kunt ook schorsing van de beslissing of voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem

Ruimtelijke Ordening

Inspraak artikel 19 lid 1 WRO Speulderweg 18 in Garderen

Er is medewerking gevraagd voor de bouw van een tweede woning op het perceel Speulderweg 18 in Garderen. Het voornemen bestaat, om ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Een tekening waarop dit plan is aangegeven, ligt van 29 juli tot en met 25 augustus 2005 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving.

U kunt schriftelijk of mondeling uw mening over dit plan geven tot en met 25 augustus 2005. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan burgemeester en wethouders.

Inspraak artikel 19 lid 2 WRO Muziekcentrum Barneveld

Van 29 juli 2005 tot en met 8 september 2005 ligt het inspraakplan voor het Muziekcentrum Barneveld op het perceel hoek Churchillstraat/Bouwheerstraat in Barneveld ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving.

Het voornemen is om voor dit plan vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO).

U kunt schriftelijk of mondeling uw mening over dit plan geven tot en met donderdag 8 september 2005. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan burgemeester en wethouders.

Milieu

Kennisgeving

Van Polinder Advies hebben wij een aanmeldingsnotitie ontvangen voor een nog op te richten veehouderijbedrijf aan de Krollerweg 13 in Kootwijkerbroek dat onder de MER-beoordelingsplicht valt. Een bedrijf is beoordelingsplichtig in het geval er meer dan 45.000 en minder dan 60.000 hennen worden gehouden. Worden er meer dan 60.000 hennen gehouden dan is een bedrijf zonder meer MER-plichtig en moet er een milieueffectrapport worden opgesteld. In dit geval heeft de aanvraag betrekking op 58.000 leghennen. Of het bevoegde gezag een milieueffectrapport mag of moet verlangen, hangt af van de beantwoording van de vraag of er bijzondere omstandigheden zijn.

Vogel- en habitatrichtlijn gebieden liggen op meer dan 3.500 meter van het bedrijf. De depositie van ammoniak op deze gebieden blijft ver onder de 15 mol. Andere kwetsbare en voor verzuring gevoelige gebieden liggen ook op grote afstand (meer dan 2.000 meter) van het bedrijf. Voor wat betreft de stankemissie kan ruimschoots aan de vereiste afstanden worden voldaan. Verder is het bedrijf gelegen in het landbouwontwikkelingsgebied. Daarom hebben wij besloten dat de aanvrager geen milieueffectrapport hoeft op te stellen.

Het besluit ligt ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van 29 juli 2005 tot en met 26 augustus 2005.

Ontwerpmilieuvergunningen

Het is de bedoeling om aan de hieronder genoemde bedrijven een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunningen liggen tot en met 25 augustus 2005 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunningen kunnen worden ingediend tot en met 26 augustus 2005.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

De Glind

Rudolphlaan 30

De heer J. van Deelen

Revisievergunning voor een pluimvee- en rundveehouderij

Kootwijkerbroek

Garderbroekerweg 185

Maatschap Donselaar

Revisievergunning voor een vleesvarkenshouderij annex varkenshandel

Zwartebroek

Blankenhoefseweg 11

De heer D. Berkhof

Veranderingsvergunning voor een veehouderij

Ravensgoedseweg 1

De heer J.W. van Wessel

Revisievergunning voor een veehouderij

Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer)

De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 29 juli 2005.

Bedrijfsadres

Naam melder

Melding voor

Barneveld

Jan van Schaffelaarstraat 53

De Joker

Een eetcafé annex broodjeszaak

Renswoudsestraatweg 2 en 4

De heer J. van de Zandschulp

Een propaantank

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten

Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtewisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen

U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.

* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie?

Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving. Mutatiedatum 26/07/2005