Dienstenbond CNV

Leden akkoord met Sociaal Plan Morres
26-07-2005

Dinsdag 19 juli heeft de ledenvergadering voor aanname van het Sociaal Plan bij Morres gestemd. Vrijdag 22 juli zult u weten of u getroffen zult worden door de reorganisatie. Indien dat het geval is, dan kunt u gebruik maken van onze juridische ondersteuning.

De afgelopen weken is er hard onderhandeld over het aangenomen Sociaal Plan. Nu het Sociaal Plan is goedgekeurd zal de reorganisatie worden gestart. De komende periode zal zwaar zijn voor een ieder van u. Of u nu zelf afscheid neemt van de organisatie of een gewaardeerde collega. Als lid van CNV Dienstenbond kunt u uiteraard op onze steun rekenen.

De ledenvergadering
Tijdens de ledenvergaderingen werd duidelijk dat iedereen inzag dat het niet goed gaat met het bedrijf op het moment. Daarnaast werden er ook enige vraagtekens gezet bij een aantal punten uit het Sociaal Plan, en dan met name rondom de flexibiliteit. Op een aantal vestigingen en afdelingen wordt reeds gewerkt met verschillende vormen van flexibiliteit. De werkgever heeft hard ingezet op dit punt. De vakbonden hebben getracht eventuele nadelige gevolgen zoveel mogelijk te beperken door een aantal voorwaarden op te nemen. Met deze voorwaarden zouden er geen onredelijke toestanden moeten ontstaan. Mocht dit toch het geval zijn, dan vernemen wij dat graag van u.

Ontslag
Inmiddels weet u of u wel of niet ontslagen zult worden. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u gebruik maken van onze juridische bijstand. U kunt daarvoor contact opnemen met uw regiokantoor. Op de laatste bladzijde van het maandelijks ledenblad "Akkoord" treft u een overzichtskaart aan van de regiokantoren met de bijbehorende adressen. In het Sociaal Plan is een vergoeding afgesproken bij ontslag. De hoogte van de aanvulling is gebaseerd op uw inkomen en de duur van de WW. Voor iedereen is de duur van de WW en de hoogte daarvan verschillend. Het is afhankelijk van uw leeftijd, het aantal arbeidsjaren en de hoogte van uw inkomen. Voor de berekening hiervan verwijs ik u graag naar de website:
http://www.berekenhet.nl/modules/werken/wwuitkering.html

Overige antwoorden op uw vragen over WW en werkloosheid vindt u op: www.uwv.nl. Daarnaast kunt u uiteraard contact opnemen met één van onze regiokantoren.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over de inhoud van het Sociaal Plan, dan kunt u tot vrijdag 29 augustus contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl. Na 29 augustus kunt u weer contact opnemen met uw bestuurder Karin Baelemans op telefoonnummer 040-2116674.