Recordcijfers voor Axis in het eerste halfjaar van 2005

Omzet stijgt 25% in eerste helft 2005

Rotterdam, 25 juli 2005 - Axis Communications, leverancier van netwerkcamera s, heeft in het eerste halfjaar van 2005 zijn omzet zien stijgen naar ruim 42 miljoen euro. Dit is een stijging van met 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet uit de netwerkvideo producten steeg naar ruim 33 miljoen euro, een stijging van 48 % procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2004. De groei in EMEA (Europa, het Midden Oosten en Afrika) bedroeg 46% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De stijging is voornamelijk te danken aan de sterke groei van de markt voor IP camera s. Axis is van plan de komende periode de groei door te zetten door zich verder te focussen op het werven van nieuwe partners, het productportfolio verder uit te breiden en zich te blijven richten op de snelgroeiende markt voor netwerkvideo.

Axis Communications (XSSE:AXIS) staat genoteerd aan de Zweedse beurs Stockholmsborsen. Het volledige financiële verslag is te vinden op: http://www.axis.com/corporate/investor/index.php

Over Axis
Axis verhoogt de waarde van netwerkoplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider op het gebied van netwerkvideo en printservers. Bij de producten en oplossingen van Axis ligt de nadruk op toepassingen zoals bewaking, controle op afstand en documentbeheer. De producten zijn gebaseerd op de intern ontwikkelde chiptechnologie, die tevens aan andere bedrijven wordt verkocht. Axis is in 1984 opgericht en staat genoteerd aan de Zweedse beurs Stockholmsborsen (XSSE:AXIS). Axis heeft wereldwijd 16 kantoren en werkt samen met distributeurs, systeemintegratiespecialisten en OEM-partners in 70 landen. Meer dan 95% van de omzet wordt geboekt op de markten buiten Zweden. Informatie over Axis vindt u op www.axis.com.



Ingezonden persbericht