Gemeente Zevenaar


week 30, 25 juli tot 1 augustus 2005

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

BESTEMMINGSPLANNEN

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om vrijstelling te verlenen van de Wet op de Ruimtelijke Ordening:

met toepassing van artikel 15 van het bestemmingsplan Angerlo Dorp' voor het oprichten van een schutting op het perceel Prinses Margrietlaan 54 te Angerlo.

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 28 juli a.s. gedurende twee weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

met toepassing van artikel 19 lid 2 van het bestemmingsplan Zevenaar Centrum' voor de bouw en uitbreiding van de foyer van het bestaande theater Bommerheuf, de bouw van twaalf appartementen en de verbouw van de gymzaal voor muziekonderwijs op het perceel Steenhuizen 4 te Zevenaar.

met toepassing van artikel 19 lid 3 van het bestemmingsplan Giesbeek Havendijk 1-1989' voor het oprichten van een veranda op het perceel Kerkstraat 85 te Giesbeek. Ter inzage
Deze aanvragen liggen met ingang van 28 juli a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

AANLEGVERGUNNING

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag aanlegvergunning ingekomen voor het uitvoeren van kavelaanvaardingswerken in verband met de herinrichting Duiven-Westervoort. Het gaat om het aanpassen van beplanting, hercultiveren van grond, graven van kavelsloten, aanbrengen en verwijderen van paden, dempen van sloten en het herprofileren/opschonen van watergangen op enkele percelen aan de oostzijde van de gemeente Zevenaar (buitengebied ter hoogte van Methen en Ooy).
Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 28 juli a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET GELUIDSHINDER

Voornemen verzoek tot vaststelling hogere grenswaarde. Burgemeester en wethouders zijn voornemens Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland te verzoeken om op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A). Deze hogere grenswaarde wordt gevraagd ten behoeve van het verlenen van vrijstelling op basis van artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Zevenaar Centrum, voor de realisatie van 12 appartementen op de foyer van Theater Bommersheuf aan de Steenhuizen in Zevenaar. Ter inzage
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 28 juli 2005 gedurende vier weken ter inzage bij de balie Ruimte. Gedurende deze termijn kan een ieder eventuele opmerkingen tegen het bedoelde voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.
Hoorzitting
Op 3 augustus om 19.00 uur wordt een openbare zitting in het gemeentehuis gehouden waarbij een ieder de gelegenheid wordt geboden om opmerkingen te maken ten aanzien van het ontwerp van het verzoek. Wanneer u deze openbare zitting wilt bezoeken gelieve u zich vooraf te melden bij onze medewerkster mevrouw C. Jansen, telefoonnummer 0316-595217.

VERGUNNINGAANVRAGEN

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 28/2005:
- Kerkstraat 54, Giesbeek, oprichten carport;
- Oosteinde 76, Zevenaar, vergroten van de woning;
- Rembrandtplein 8, Zevenaar, veranderen voorgevel;
- Kuilsmaat 70, Zevenaar, plaatsen overkapping;
- Oranjelaan 7, Zevenaar, uitbreken muur.

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 29/2005:
- Zonegge ongenummerd, Zevenaar, bouwen 12 appartementen;
- Broekzijdestraat 4, Angerlo, oprichten rundveestal;
- Hunneveldweg 14, Zevenaar, oprichten huisartsenpost en hal.

Ingekomen aanvragen sloopvergunning week 28/2005:
- Mariëndaalseweg 8, Angerlo, verwijderen asbest golfplaten schuur;
- Kerkstraat 21, Lathum, slopen schuur.

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 28/2005:

- Kerkstraat 27, Zevenaar, kappen 1 veldiep en 2 esdoorns

Ingekomen aanvragen kapvergunning week 29/2005:
- t.h.v De Gemeint 64, Giesbeek, kappen van een lijsterbes;
- Marsweg 2, Lathum, kappen boom.

WERKZAAMHEDEN PARKEERRING De werkzaamheden aan Parkeerring vorderen gestaag. Alle wegen, behalve de Molenstraat en de Oude Doesburgseweg zijn gereconstrueerd.
Deze wegen zullen in de periode augustus - oktober aangepast worden.
* 8 tot 30 augustus: Molenstraat afgesloten voor alle verkeer. In verband met de afwikkeling van het openbaar vervoer zal het kruispunt Willem de Zwijgerlaan - Stationsstraat vooralsnog open blijven voor het verkeer.

* 29 augustus 23 september, Oude Doesburgseweg afgesloten voor alle verkeer. Het parkeerterrein Oude Doesburgseweg is zowel vanaf het Noordeinde als de rotonde Haspelstraat bereikbaar.

Aanwonenden en de aanliggende bedrijven worden schriftelijk geïnformeerd. Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de balie Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 0316 - 595 550.

BESLUITEN

VERKEERSBESLUIT Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een verkeersbesluit als bedoeld in artikel 15 Wegenverkeerswet hebben genomen op grond waarvan de volgende wegen tot de bestaande 60 km/h zone zijn toegevoegd:

* Rosandeweg, Ooysedijk, Slenterweg, Ooyse Landweg, Panovenweg, Breulylaan, Steenheuvel, Poelwijkerlaan, Kamphuizerweg, Bettestraatje, Paddestoel. Uiversweg, Holthuizerpad, Ooysedijk, Rosandeweg, Bemweg, Sleeg, Maatjesweg.

Met het toevoegen van deze wegen tot de 60 km/h zone wordt beoogd de verblijfsfunctie van de wegen in deze wijk te versterken en de verkeersveiligheid met name voor het langzaam verkeer te verbeteren. Ter inzage
Het desbetreffende verkeersbesluit ligt vanaf 27 juli 2005 ter inzage bij de balie sector Ruimte. Binnen 6 weken na bekendmaking kunnen belanghebbenden tegen dit verkeersbesluit bezwaar maken bij burgemeester en wethouders.

BOUWVERGUNNINGEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 28/2005:
- IJsselpad 4, Giesbeek, plaatsen dakkapel;
- IJsselpad 2, Giesbeek, plaatsen dakkapel;
- Graaf Diderikstraat 26, Zevenaar, plaatsen efafscheiding.

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO week 28/2005:

- Zonegge 20-07, Zevenaar, vergroten van de woning;
- Zonegge 20-10, Zevenaar, vergroten van de woning

Verleende lichte bouwvergunning week 29/2005:

- Bastion 5, Zevenaar, plaatsen dakkapel.

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO week 29/2005:

- Mendelssohnstraat 5, Zevenaar, plaatsen overkapping;
- Witte Kruis 43, Babberich, vernieuwen bestaande schuur;
- Dorpsstraat 28, Angerlo, uitbreiden van de woning;
- Jan Bosstraat 42, Giesbeek, plaatsen van een tuinhuis.

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van artikel 15 WRO week 29/2005:

- Slenterweg 24, Zevenaar, veranderen garage;
- Doesburgseweg 15, Angerlo, vergroten woning;
- De Muggenwaard 20-158, Lathum, dakkapel en interne verbouwing recreatiewoning.

Verleende reguliere bouwvergunning week 28/2005:
- Hengelder 7, Zevenaar, oprichten overkapping.

Verleende reguliere bouwvergunningen week 29/2005:
- Mr. Waaijerstraat10, Angerlo, veranderen gevel;
- Muldershof 69, Zevenaar, interne verandering winkelruimte;
- Reisenakker 4, Zevenaar, plaatsen dak op voertuigenstalling.

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van artikel 19 lid 1 WRO week 29/2005:

- Mariëndaalseweg 21, vernieuwen en vergroten werkschuur en stal.

Verleende reguliere bouwvergunningen met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO week 29/2005:

- Muldershof 19, Zevenaar, plaatsen airco op luifel;
- Nijverheidsstraat 3, Zevenaar, uitbreiden bedrijfshal.

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van artikel 15 WRO week 29/2005:

- Kelvinstraat 9, Zevenaar, veranderen entree.

Verleende reguliere eerste fase bouwvergunning met toepassing van artikel 15 WRO week 29/2005:

- Transito 13 Babberich, plaatsen reclamezuil.

MONUMENTENVERGUNNING

Verleende gemeentelijke monumentenvergunning week 29:
- Kerkstraat 18, Zevenaar, restaureren metselwerk en buitenkozijnen.

SLOOPVERGUNNINGEN

Verleende sloopvergunning week 28/2005:
- Zuiderlaan 38, Zevenaar, slopen aanbouw aan achterzijde en twee schuren.

Verleende sloopvergunning week 29/2005:
- Zonegge 2-14A, Zevenaar, slopen sportzaal opslagruimte. VOORLICHTINGSBIJEENKOMSTEN TEGEN THUISSCHENKEN' AAN AUTOMOBILISTEN Horeca en feestjes Dat het merendeel van de bestuurders die onder invloed rijden uit een horecagelegenheid komt is algemeen bekend. Dat een feestje in zeker 1 op de 5 gevallen de oorzaak is dat iemand onder invloed rijdt is minder bekend. Feestjes komen -nog vóór drinken thuis of op het werk- op de tweede plaats, na die horeca. Gastvrouw/-heer medeverantwoordelijk Rijden onder invloed is de belangrijkste oorzaak van verkeersongevallen en zorgt alleen al in Gelderland voor zo'n 30 doden en 400 zwaargewonden per jaar. Als mensen drinken op een feestje, is de gastheer of -vrouw op zijn minst medeverantwoordelijk. Je kunt dus zeggen dat die medeverantwoordelijk zijn voor ruwweg een vijfde van die slachtoffers, dus in Gelderland voor zo'n 6 doden en 80 zwaargewonden per jaar. Op die medeverantwoordelijkheid mikt het project 'Wat kan ik voor je inschenken?'
Voorlichtingsbijeenkomsten thuis Wat kun je als gastvrouw of gastheer doen om rijden onder invloed te voorkomen? Om een antwoord te geven op die vraag verzorgt het project Wat kan ik voor je inschenken?' in Gelderland kosteloos voorlichtingsbijeenkomsten voor kleine groepen thuis of bij verenigingen. Aan de orde komen daar zaken als de ernst van rijden onder invloed, je eigen medeverantwoordelijkheid als gastheer/gastvrouw, alternatieven voor het rijden onder invloed, en hoe je zorgt dat je gasten daar gebruik van maken. Opgeven De voorlichting voor de regio's West-Veluwe, Arnhem, Liemers, Achterhoek, Nijmegen en Rivierenland wordt verzorgd door De Grift (Arnhem)in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). Neemt u, als u geïnteresseerd bent contact op met Renate Elfrink (026 - 377 55 99; r.elfrink@degrift.nl).

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Dinsdagavond 26 juli
Zonegge 1-6 15-24, Hooge Bongert/Meidoorn, Bergvrede en HAT-woningen Methen
carnavalsvereniging Griethtreejers

Naar Menu