Politie Groningen

Persberichten maandag 25 juli 2005

Provincie Groningen 25-07-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 751, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Stadskanaal N366, A.G. Wildervanckweg: aantal geregistreerde voertuigen: 250, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Mensingeweer, De Meerenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 410, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid:105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid:109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1140, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed De politie heeft zondagochtend op de Weg der Verenigde Naties een 35-jarige Stadjer aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een automobilist op de A7 bij Drachten vermoedelijk onder invloed verkeerde. Hierop zagen de agenten de man in zijn auto rijden. De Stadjer weigerde op straat een blaastest te ondergaan. Hij werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek na de ademanalysetest dat hij omgerekend 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. De automobilist mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Veendam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagnacht een 34-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. Politieagenten zag de man achteruit, tegen het verkeer in, vanuit de Kerkstraat in de richting van de Molenstreek rijden. Aan de Stolperlaan stelden de agenten een onderzoek in. Daarbij bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.6 promille alcohol werd vastgesteld. Ook bleek dat het rijbewijs van de verdachte al sinds 1993 ongeldig is verklaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De auto waarin de man reed is in beslag genomen.

Scheemda: metaaldieven aangehouden
De politie heeft zondagavond in een leegstaande woning aan de Parklaan in Scheemda twee mannen uit Winschoten in de leeftijd 36 en 15 jaar aangehouden. Beide verdachten werden na een telefonische melding van een getuige in de woning aangetroffen terwijl ze bezig waren met het verwijderen van metalen, waaronder lood. Een derde verdachte wist te ontkomen. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De auto van de derde verdachte, een 20-jarige man, eveneens uit Winschoten werd in de buurt aangetroffen. In de wagen werd oud lood aangetroffen alsmede breekgereedschap. De eigenaar van de wagen meldde zich later bij de politie. Ook van hem is een verklaring opgenomen. De drie verdachten bekenden de diefstal.

Leek: politie houdt zwaar beschonken automobilist aan
Aan de Midwolderweg in Leek heeft de politie zondagavond een 49-jarige man uit Lettelbert aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bestuurde een bestelauto en getuigen meldden dat de man slingerend reed en de hele wegbreedte nodig had. Politieagenten traceerden de man op de Midwolderweg. Bij staandehouding bleek de verdachte zwaar beschonken te zijn. De man kon nauwelijks op de been blijven en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 2.45 promille alcohol vastgesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 14 uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.
Meer regioberichten volgen.