Gemeente Tilburg

21-7-2005
Opening 2e fietsendepot in de binnenstad
Verkeerd gestalde fietsen nu ook op te halen in de Telegraafstraat

De gemeente ruimt regelmatig fietsen op overlastgevende locaties in de Tilburgse binnenstad. De geruimde fietsen worden overgebracht naar de fietsenfabriek van de Diamantgroep aan de Jules de Beerstraat.

De ervaring leert dat er relatief weinig fietsen worden opgehaald door de eigenaren. De fietsenfabriek raakt daardoor overvol. Er wordt daarom nu in de binnenstad een tweede opslagplaats voor verwijderde fietsen ingericht. De verwachting is dat mensen hun verwijderde rijwiel in de binnenstad wel komen ophalen.

Vanaf maandag 25 juli is deze tweede opslagplaats geopend in de Telegraafstraat naast nr. 33, bekend als de oude kinderwagenfabriek in Tilburg. Hier kunnen ongeveer 150 fietsen opgeslagen worden. Eigenaren kunnen hun fiets binnen twee weken na ruimen ophalen in het fietsendepot in de Telegraafstraat. Als de fietsen na twee weken nog niet zijn opgehaald, worden deze alsnog naar de fietsenfabriek aan de Jules de Beerstraat 7 gebracht.

Openingstijden fietsendepot Telegraafstraat
Fietsers kunnen hun verwijderde rijwiel ophalen van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 18.30 uur. De fietsen blijven hier dus twee weken staan.

Openingstijden fietsenfabriek Jules de Beerstraat Fietsers kunnen hun verwijderde rijwiel ophalen van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. De fietsenfabriek is in de vakantie van 25 juli tot en met 5 augustus gesloten.