Gemeente Hoorn


Gemeenteraad Hoorn biedt inwoners stadsvisie aan

Persbericht d.d.: 19 juli 2005

Inwoners van Hoorn die een bijdrage geleverd hebben aan de stadsvisie krijgen vanavond voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering een exemplaar van de Stadsvisie Hoorn 2005-2025 uitgereikt. De Hoornse gemeenteraadsleden hebben inwoners met wie zij tijdens het stadsvisieproject in contact zijn geweest persoonlijk uitgenodigd om de stadsvisie in ontvangst te nemen. De officiële overhandiging vindt plaats in de foyer van het stadhuis.

'Samen met vele anderen hebt u ervoor gezorgd dat de toekomst van Hoorn gestalte kreeg in de stadsvisie', luidt de tekst op de uitnodigingskaart. 'Een toekomstvisie, waarin de stadsbewoners en hun stadsbestuur hebben vastgelegd waar het de komende periode met Hoorn naartoe moet. De gemeenteraad is u daar zeer erkentelijk voor.'

Omslagillustratie Stadsvisie Het stadsvisieproject ging in augustus 2004 van start. Onder het motto 'De stad is van ons allemaal' vroeg het gemeentebestuur alle inwoners hun mening te geven over de toekomst van Hoorn. Veel inwoners hebben hun visie op de toekomst van Hoorn gegeven via een antwoordkaart, op de website, in persoonlijke gesprekken met raadsleden en in brede stadsgesprekken. Kinderen konden zich uitleven in de wedstrijd 'Wat voor Hoorn wil jij?'.
Er kwamen honderden reacties binnen. Concrete wensen en ideeën voor de korte en langere termijn. Zorgen over de leefbaarheid en veiligheid in de stad. Tekeningen en kleurige maquettes voor een stad waarin het fijn wonen en spelen is. Verslagen van de persoonlijke gesprekken die raadsleden met inwoners van Hoorn voerden. Meningen, keuzes en aanbevelingen van de 250 deelnemers aan de stadsgesprekken. Door al deze reacties kon de gemeenteraad zich een beeld vormen van wat er leeft in Hoorn en zo met de stadsvisie een richting inslaan die aansluit bij de ideeën in de samenleving.

Op 17 mei 2005 stelde de gemeenteraad de Stadsvisie Hoorn 2005-2025 vast. De definitieve tekst van de stadsvisie was daarna op www.hoorn.nl te raadplegen. Een fraaiere versie is nu ook in gedrukte vorm beschikbaar. De stadsvisie is vanaf 20 juli verkrijgbaar bij de balie Voorlichting in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn.
---