Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout zaterdag 16 en zondag 17 juli

OOSTERHOUT NB, 17 juli 2005

Elf bekeuringen bij verkeerscontrole

DONGEN Bij een verkeerscontrole die de politie van Dongen vrijdagmiddag hield aan de Heibloemstraat in deze plaats zijn negen bekeuringen uitgedeeld.

6 bestuurders kregen een bon voor het niet handsfree bellen


1 bestuurder kreeg een bon voor parkeren in een stopverbod


1 weggebruiker reed in verboden richting


1 weggebruikers kreeg een bon omdat hij afval op de openbare weg deponeerde.

DONGEN - Bij een verkeerscontrole aan de Heibloemstraat in Dongen hebben agenten vrijdagmiddag twee bekeuringen uitgedeeld. Een weggebruiker zat niet handsfree te bellen en een weggebruiker reed door een rood verkeerslicht.

Politie haalt bestuurders met drank op van de weg

OOSTERHOUT Aan de Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout hebben agenten vrijdagnacht om twee uur een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden, nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn bestelauto zat. In het politiebureau blies de man iets meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid. Dit leverde hem een bekeuring en een rijverbod van twee uur op.

OOSTERHOUT Vrijdagnacht om tien over drie hebben agenten aan de Pasteurlaan in Oosterhout een 40-jarige man uit Made aangehouden, nadat bleek dat de man met te veel drank op, achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man 1.25 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

WAGENBERG Aan de Wagenbergsebaan in Wagenberg hebben agenten vanmorgen rond de klok van zes uur een 26-jarige man uit Breda aangehouden. Die bleek met te veel drank op in zijn auto te rijden. In het politiebureau blies de man bijna 1.25 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op tegen de Bredanaar.

KAATSHEUVEL Aan de Horst in Kaatsheuvel hebben agenten zaterdagnacht om halféén een 44-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij had te veel gedronken om nog te mogen rijden. In het politiebureau blies de man 1.05 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakt proces-verbaal op tegen deze bestuurder.

WERKENDAM Een 46-jarige man uit Gorinchem, die te veel gedronken had, belandde zaterdagavond, even na elf uur met zijn auto op de kop in een greppel langs de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam. In het politiebureau blies de man 1.80 promille. Door dit hoge alcoholpromillage werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en de politie maakt proces-verbaal op. Een takelbedrijf heeft de auto uit de greppel getakeld.

Motorrijder valt

DUSSEN Een 33-jarige man uit Dussen viel vrijdagavond rond halfelf met zijn motor. Dat gebeurde op de Dorpsstraat in deze plaats. De motorrijder raakte hierbij gewond en werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Omdat er vermoedelijk drank in het spel is heeft een arts een bloedproef van de motorrijder afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Berouw komt na de zonde

OOSTERHOUT Vrijdagavond rond halfzeven hebben agenten aan de Kruidenlaan in Oosterhout een 18-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. De politie was naar de Kruidenlaan gedirigeerd omdat baldadige jeugd een fiets in brand had gestoken. Agenten treffen daar zes jongeren aan. De politie noteert de gegevens van de jongeren en als ze hun weg weer vervolgen vindt één van hen het nodig om de agenten voor mafkezen uit te maken. Hierop wordt hij aangehouden. In de kleding van de jongen vinden de agenten een zakje met weed. Dat is in beslag genomen. De jongen verklaarde het allemaal niet zo bedoeld te hebben en bood de agenten zijn excuses aan.

KAATSHEUVEL Een 17-jarige jongen uit Kaatsheuvel is vrijdagmiddag aangehouden op de Europalaan in deze plaats. Hij schold agenten uit voor teringlijders. Met een p5roces-verbaal op zak werd de jongen weer naar huis gestuurd.

KAATSHEUVEL Zaterdagavond rond halftwaalf hebben agenten met het nodige geweld een 39-jarige man uit deze plaats aangehouden. Tijdens het horecatoezicht werden de agenten uitgescholden toen zij een man aan het controleren waren. Toen de agenten naar het identiteitsbewijs van de man vroegen weigerde hij dit te geven, ook na vordering. Hierna werd de man aangehouden waarbij hij zich verzette en de politie genoodzaakt was fysiek geweld te gebruiken.

Politie houdt mannen aan na diefstal uit vijver

TERHEIJDEN Agenten hebben zaterdagmorgen rond kwart voor zeven aan de Gentiaan in Terheijden twee mannen aangehouden. De mannen zijn 40 en 49 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Brunssum en Heerlen. De mannen worden verdacht van diefstal van planten uit een vijver die in deze straat ligt. Als de agenten op de plaats van de melding arriveren hebben zij de gestolen waterplanten in vuilniszakken in hun auto liggen. De planten zijn in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen de dieven.

Inbrekers gaan met auto aan de haal

WERKENDAM Vrijdagnacht werd er in Werkendam ingebroken in een woning aan de Grotewaardweg. De inbrekers zijn de woning vermoedelijk met een valse sleutel binnengekomen. In de woning hebben zij de sleutels van een auto gevonden en de auto werd meegenomen. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy met het kenteken VX-FB-68, die van een 29-jaar oud is. De auto werd elders in Nederland aangetroffen en een 31-jarige man die de auto in bezit had werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

WAALWIJK In een woning aan de Jan de Rooystraat in Waalwijk werd zaterdagmiddag ingebroken. Via een aanbouw zijnde inbrekers bij een raam van de woning gekomen dat open stond en waardoor ze naar binnen klommen. Ze gingen aan de haal met onder andere een laptop en fotoapparatuur ter waarde van om en nabij de 3000 euro. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Fietser aangereden

SPRANG-CAPELLE Een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel raakte vrijdagavond rond negen uur licht gewond toen hij van achteren werd aangereden door een auto. De Kaatsheuvelse jongen die op de fiets was, stopte in Sprang-Capelle toen hij op de Koesteeg reed. De automobilist stak zijn middelvinger naar de fietser op en reed door. De fietser liep schaafwonden en een pijnlijke rug op. Hij heeft zich door een dokter laten onderzoeken en behandelen.

Bromfietscontrole levert 5 bekeuringen op

KAATSHEUVEL Vrijdagmiddag heeft de politie een bromfietscontrole gehouden aan de Marktstraat in kaatsheuvel. Drie bromfietsers hadden hun brommer opgevoerd. Een bromfietser droeg zijn helm niet zoals het hoort en een bromfietser reed op een stuk weg waar hij als bromfietser niet mag rijden.

Jongeren vernielen autos

OOSTERHOUT Een groep jongeren heeft zaterdagnacht rond twee uur aan de Weerdestein in deze plaats vernielingen aan geparkeerde autos aangericht. Een buurtbewoner belde vannacht de politie en als agenten ter plaatse de zaak bekijken blijken er diverse autospiegels vernield. De politie heeft nog wel getracht de groep vandalen op te sporen maar dat is niet gelukt.

Politie pakt mannen op na doorrijden aanrijding

DONGEN Aan de Vennen in Dongen heeft de politie gisteravond om kwart voor elf twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het veroorzaken van een aanrijding aan de Monseigneur Nolenslaan in Dongen waar ze na een klapband tegen een geparkeerde auto reden en daarna doorreden. De mannen zijn 18 en 19 jaar oud en komen respectievelijk uit Oosterhout en Molenschot. De man uit Molenschot, die de auto bestuurde was onder invloed van alcohol en drugs. Na politie onderzoek bleek dat de Molenschotter geen rijbewijs heeft en de auto zonder toestemming van een familielid had meegenomen.

Met gestolen auto op pad

GILZE Bij een controle op de parkeerplaats Laageind die langs de Rijksweg de A58 ligt, troffen agenten daar in een auto een 54-jarige man en een 40-jaruige vrouw uit Zwijndrecht aan. Bij controle bleek dat de auto die het paar bij zich had gestolen was. Ze zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman