Gemeente Hengelo
Enschede/Hengelo, 15 juli 2005

Aftrap ondersteuning grootschalige wijkimpuls

FC Twente helpt Hengelose wijk Berflo Es

FC Twente en de gemeente Hengelo hebben vrijdag 15 juli in het Arke Stadion te Enschede een raamovereenkomst getekend in het kader van het project "FC Twente Scoren in de wijk Berflo Es". Als buurman wil FC Twente de Berflo Es ondersteunen bij het oplossen van de problemen die hier spelen op het gebied van volkshuisvesting en maatschappelijke voorzieningen.

Sinds jaar en dag maakt FC Twente gebruik van de oefenaccommodatie Veldwijk in de Hengelose wijk Berflo Es. Ook de voetbalacademie is hier gevestigd. De spelers en de staf zijn daarmee als het ware buren van de Berflo Es-bewoners. FC Twente doet dat niet alleen, maar in samenwerking met de gemeente en diverse instellingen. In dat teamverband worden acties opgezet en begeleid op de terreinen gezondheid en sociale discipline, sport, opleiding, verbetering woonomgeving, inburgering, participatie van wijkbewoners, veiligheid en leefbaarheid.

FC Twente heeft een aparte stichting opgericht om de plannen uit te voeren. In de Stichting zitten vertegenwoordigers van FC Twente en mensen met veel maatschappelijke ervaring.

Monitoring door de Universiteit Twente

Dit project is tevens de aftrap voor de samenwerking tussen FC Twente en de Universiteit Twente. De Universiteit zal de monitoring en evaluatie van het project "FC Twente Scoren in de wijk - Berflo Es" voor haar rekening nemen. Deze samenwerking is bekrachtigd door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst rondom de uitwisseling van kennis en onderzoek.

Van "aftrap tot het eindsignaal" zullen de opleiding Bestuurskunde van de Universiteit Twente en het Kennis Instituut Stedelijke Samenleving (KISS) de resultaten van het project volgens objectieve maatstaven meten. Dankzij deze monitoring kunnen de effecten van alle inspanningen precies worden vastgesteld, compleet met mogelijke verbeterpunten.