Provincie Overijssel

Provincie draagt 100.000 euro bij aan multifunctioneel complex in Kuinre

Met de uitreiking van een mandje supervers fruit overhandigt Gert Ranter, gedeputeerde Zorg en Participatie, vrijdag 15 juli symbolisch 100.000 euro namens de provincie Overijssel aan de werkgroep Senioren en Supervers van Plaatselijk Belang Kuinre. Hij doet dat tijdens de feestelijke aftrap voor de bouw van een multifunctioneel appartementencomplex in het dorp.

Het appartementencomplex wordt gebouwd door Ter Steege uit Rijssen. Het telt 12 appartementen voor senioren en starters. Het project Senioren en Supervers is een initiatief van de gelijknamige werkgroep van Plaatselijk Belang Kuinre.

Ranter prijst het initiatief van de werkgroep: "Omdat er in het dorp geen supermarkt meer is, wil Plaatselijk Belang in het nieuwe appartementencomplex een kleine supermarkt en een artsenpraktijk onderbrengen. En waarschijnlijk blijft het daar niet bij, er wordt ook al gedacht aan de bibliotheek, het consultatiebureau, de VVV en kinderopvang. Een prachtig initiatief!"

"Daarmee krijgt het appartementencomplex een invulling die multifunctioneel genoemd kan worden", aldus de gedeputeerde. "Wij waarderen de inspanningen van alle betrokken bewoners en organisaties voor dit initiatief, dat een grote bijdrage levert aan de leefbaarheid van Kuinre. Daarom ondersteunen we niet als provincie van harte de komst van het multifunctionele centrum met een financiële bijdrage."

De feestelijke aftrap vindt plaats in aanwezigheid van wethouder Steinmetz en gedeputeerde Ranter. Zij zullen samen met vertegenwoordigers van projectontwikkelaar Ter Steege en Plaatselijk Belang Kuinre een bord onthullen op de plaats van het appartementencomplex.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl
© 2005 Provincie Overijssel