VVV Zuid-Holland Zuid


PERSBERICHT

Gorinchem, 12 juli 2005

Gorinchem door Kinderogen
VVV Dagarrangement voor kinderen

Een oude vestingstad met heuse wallen en een spannend middeleeuws kasteel zijn de belangrijkste ingrediënten voor een nieuw door VVV samengesteld arrangement voor kinderen (en hun ouders). Tot eind september kun je met dit voordelige arrangement op pad in Gorinchem en Slot Loevestein.

Na een glas limonade (of een kop koffie) met een taartje ga je een puzzelwandeling maken langs de monumenten van Gorinchem. Je steekt meteen iets op van de geschiedenis van deze gezellige vestingstad. In Poffertjes- en pannenkoekenhuis Brussé smul je van een lunch met poffertjes of pannenkoek en een ijsje, voordat je de brede rivieren Merwede en Waal met de veerpont oversteekt naar het machtige Slot Loevestein.

Middeleeuws tolkasteel
In dit mooi gerestaureerde slot met zijn dubbele grachten, kruittoren, arsenaal en ridderzaal hebben beroemde personen gevangen gezeten. Schippers moesten er tol betalen (een soort belasting) en in tijden van oorlog was het een echt verdedigingsslot. De gids vertelt je tijdens een rondleiding honderduit over de eeuwenlange geschiedenis van het slot. Op maandag- en woensdagmiddag kun je ook op eigen houtje het kasteel ontdekken. Met het voetveer keer je terug naar Gorinchem.

Informatie
Het arrangement kost voor kinderen vanaf 8 jaar E 19,-, voor begeleidende volwassenen is de prijs E 21,-. Het arrangement is tot en met 30 september verkrijgbaar aan de balie van VVV Zuid-Holland Zuid, Grote Markt 17, op dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur. Inlichtingen: www.vvvgorinchem.nl, tel. 0183-631 525.

Voor volwassen bezoekers aan Gorinchem biedt VVV een voordelig arrangement 'Dagje Gorinchem en Slot Loevestein' dat eveneens tot en met 30 september verkrijgbaar is.


- einde persbericht -