Gemeente Borsele

Nieuwsbericht

Nieuwe stippen voor containers

De routes van de huisvuildienst zijn steeds langer geworden door de bouw van nieuwe woningen en wijken in de gemeente. Om toch met hetzelfde personeel en twee huisvuilwagens heel de gemeente te kunnen bedienen, blijkt het noodzakelijk om de routes zo efficiënt mogelijk te rijden. Zo blijven de kosten van de huisvuilinzameling binnen de perken. Dit betekent minder aanbiedplaatsen in de dorpen en de invoering van een aantal aanbiedplaatsen in het buitengebied door middel van een stippensysteem.

Op dit moment worden in heel de gemeente nieuwe rode stippen geplaatst. Een aantal stippen komt te vervallen. Hierdoor veranderen sommige aanbiedplaatsen. De nieuwe aanbiedplaatsen zijn duidelijk aangegeven met een versgeverfde rode stip op de stoep. De loopafstand binnen de bebouwde kom van een huis naar zon stip is maximaal 75 meter.
Het kan zijn dat de container na het legen op een andere plek staat. Deze plek wordt dan de nieuwe aanbiedplaats. Vanaf heden moet dan daar de container worden aangeboden. Dit geldt voor zowel de groene als de grijze container. En in Nieuwdorp of Lewedorp ook voor de blauwe container.Wellicht moeten sommigen door deze wijziging iets verder lopen, maar voor veel mensen wijzigt er niets.
Voor informatie kunt u terecht bij de afdeling Buitendienst, telefoonnummer 238453. Ook kunt u kijken op voor nadere info.