Gemeente Bernheze


Afrit A59 Oss-oost en verbinding Heesch/Oss-Schaijk afgesloten

Rijkswaterstaat sluit de zuidelijke toe- en afrit (nr. 53) Oss-Oost op de A59 en de locale verbinding Heesch/Oss met Schaijk (via parallelweg N324) af vanaf vrijdag 15 juli 19.00 uur tot zondag 17 juli 15.00 uur. Dit in verband met de werkzaamheden voor de aanleg van knooppunt Paalgraven. Verkeer vanuit de richting 's-Hertogenbosch (A59) richting Oss en Uden en verkeer vanuit Oss en Uden richting Nijmegen (A50) wordt via een adviesroute omgeleid. Automobilisten moeten rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd wegens de omleiding. Omleidingen en adviesroutes zijn zoals gebruikelijk met gele borden aangegeven. Knooppunt Paalgraven is het ontbrekende deel van de nieuwe A50 en verbindt de A50 met de A59 nabij Oss.

Verkeer vanaf de A59 vanuit 's-Hertogenbosch richting Oss neemt op de A59 afrit Oss-Heesch (afrit 52) en verkeer richting Uden rijdt via de A50 afrit 17 Ravenstein via Zeeland richting Uden. Automobilisten en motorrijders die vanuit Oss bij Oss-Oost de A50 richting Nijmegen op willen, worden omgeleid via de toerit op de A59 richting Den Bosch en moeten vervolgens keren bij afrit Oss-Heesch (afrit 52) om richting Nijmegen te gaan. Verder adviseert Rijkswaterstaat verkeer vanuit Veghel/Eindhoven (A50) richting Nijmegen om bij Uden-noord (afrit 14) via Zeeland naar de aansluiting Ravenstein (oprit 17) te rijden.
Het locale autoverkeer Heesch/Oss-Schaijk v.v. wordt omgeleid via de A50 en A59.
BBA-buslijn 90 is tijdens deze afsluiting niet in bedrijf. Uitsluitend (brom)fietsers kunnen nog gebruik maken van deze locale verbinding dankzij de inzet van verkeersregelaars bij de kruising van deze parallelweg met de N50.