Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 229 JAB
Datum: 13 juli 2005

Provinciale Stimuleringsregeling Fietsverkeer 2005 Subsidie voor dertien gemeentelijke fietsprojecten

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de verdeling van gelden uit de Stimuleringsregeling Fietsverkeer over dertien gemeentelijke initiatieven, ter bevordering van woon-werk-fietsverkeer van en naar economische centra en ketenmobiliteit. Het gaat hierbij om een budget van ruim E 783.000,- in 2005. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de nota Fryslân Fytslân.

Per brief zijn alle Friese gemeenten uitgenodigd projecten aan te melden voor deze regeling. Hierop zijn circa 40 aanmeldingen binnengekomen. Deze aanmeldingen zijn door de provincie beoordeeld op de bijdrage die ze leveren aan de gestelde doelen, namelijk; . het stimuleren van fietsgebruik van en naar economische centra; . het stimuleren van fietsgebruik in combinatie met andere vervoerswijzen zoals trein/bus (ketenmobiliteit); . het op orde brengen van de inrichting van hoofdfietsroutes en fietssnelwegen uit de nota Fryslân Fytslân conform de gestelde eisen.

De beoordeling heeft geleid tot een selectie van dertien projecten in twaalf gemeenten, die variëren van het aanleggen van een breed fietspad tot het verbeteren van stallingsvoorzieningen bij bushaltes.


---- --