Saxion Hogescholen
BR>

do 14 juli 2005

Eerste afgestudeerden Saxion Hoger Hotelonderwijs

Op woensdag 13 juli jongstleden namen de eerste afgestudeerden aan de opleiding Hoger Hotelonderwijs van Saxion Hogescholen hun diploma in ontvangst.

De opleiding Hoger Hotelonderwijs leidt studenten op voor managementfuncties binnen de hotel- en de gastvrijheidsbranche. Daarnaast blijken traditioneel ook de bank-, verzekerings- en uitzendbranche veel interesse in deze afgestudeerden te hebben.

Vier jaar geleden startte Saxion Hogescholen met de opleiding Hoger Hotelonderwijs, toen nog in Deventer, omdat het beoogde pand in Apeldoorn nog niet gebruiksklaar was. In oktober 2004 is het huidige pand aan de Kerklaan 21, aan het Oranjepark, als leslocatie in gebruik genomen. Met de start van deze opleiding bracht Saxion het HBO-onderwijs terug naar Apeldoorn.

Omdat betrokkenen uit de regionale en landelijke horecabranche een belangrijke rol hebben gespeeld bij de opstart en de invulling van de opleiding, bevatte de lijst van genodigden voor de diploma-uitreiking een aantal bekende namen. Wim Snellaars, General Manager van de Golden Tulip hotels Residence Victoria en Parkhotel Doorwerth, en Wilco de Jong, Directeur Veluws Bureau voor Toerisme, spraken de geslaagden en aanwezigen tijdens de uitreiking namens het werkveld toe.

In totaal namen 34 studenten een diploma in ontvangst.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------