Politie Amsterdam-Amstelland

Dringende oproep: medicijnen in handen kinderen 13-7-2005. Dinsdagmiddag rond halfzes heeft een aantal kinderen een aanzienlijke hoeveelheid potentieverhogende middelen uit een box aan de Aakstraat weggenomen. Deze middelen werken bloeddrukverlagend, kunnen vervelende bijwerkingen hebben en bij overmatig gebruik schadelijk zijn voor de gezondheid.

Bent u getuige geweest van het voorval, kent u de kinderen om wie het gaat of hebben uw kinderen dergelijke tabletten, meldt u zich dan direct bij wijkteam Klimopweg: 0900-8844.
Straatrover loopt tegen de lamp
13-7-2005. Woensdagochtend rond halfnegen arresteerde de politie een 24-jarige man die even daarvoor in het Wallengebied een 19-jarige Amerikaanse toerist had beroofd.

De toerist was op straat aangesproken door de man. De man bood hem verdovende middelen, de toerist ging daar niet op in. De straatdealer volgde de Amerikaan en in een stille steeg ontpopte de dealer zich ineens als berover. Hij bedreigde zijn slachtoffer en er ontstond een worsteling. De overvaller maakte een muntstuk van 2 euro buit en ging er vandoor. Het slachtoffer klampte twee surveillerende agenten aan. Een onderzoek in de omgeving leverde al snel de verdachte op.