Ingezonden persbericht
Nederlandse winnaar Gatekeepertest 2005 bekend
Michel Klomp van Sylis Nederland wint derde editie van online wedstrijd over IT-beveiliging
Schiphol-Rijk, 13 juli 2005 - De winnaar van de Nederlandse Gatekeepertest 2005 is bekend: Michel Klomp van Sylis Nederland B.V. mag zich een jaar lang dé beveiligingsexpert van Nederland noemen en neemt een prachtige Windows XP Tablet PC mee naar huis. Dit was de derde keer dat de Nederlandse Gatekeepertest door Microsoft werd georganiseerd, nu voor het eerst in het kader van een pan-Europese wedstrijd. Tijdens de Gatekeepertest kregen de deelnemers twee weken lang iedere dag een meerkeuzevraag voorgelegd die ze binnen een vastgestelde tijd moesten beantwoorden. De laatste vraag was een open vraag over een beveiligingsthema. In totaal hebben er 25.000 mensen uit Europa, Turkije en Zuid-Afrika deelgenomen, onder wie ruim 2.600 Nederlandse IT-professionals en andere beveiligingsspecialisten.
Via de Gatekeepertest wil Microsoft het thema 'beveiliging' onder de aandacht brengen van het IT-publiek en kunnen IT-professionals hun kennis testen. De test maakt deel uit van Microsofts brede initiatief om de beveiliging van IT-systemen en -infrastructuren te verbeteren en het bewustzijn onder het publiek op dit gebied te vergroten. De Gatekeepertest is een online wedstrijd, die al twee keer eerder met veel succes door Microsoft Nederland is georganiseerd. Gezien dit succes besloot Microsoft EMEA daarom om de 2005-editie van de Gatekeepertest open te stellen voor deelnemers uit heel Europa, Turkije en Zuid-Afrika.
Winnaar Michel Klomp is terecht trots op zijn prestatie en ook zijn werkgever is enthousiast over het behaalde resultaat. "Ik deed dit jaar voor het eerst mee en het waren soms behoorlijke pittige vragen, waarbij het feit dat je de vragen in korte tijd moest beantwoorden de hele zaak nog eens extra moeilijk maakte", zegt Klomp. "Het is erg goed dat Microsoft het thema 'beveiliging' langs deze weg onder de aandacht brengt, want bedrijven en IT-specialisten moeten zich constant bewust zijn van de dreigingen en de beschikbare maatregelen."
Klomp is door zijn werkgever Sylis Nederland B.V. uit Rotterdam - een Microsoft Gold Certified Partner - als netwerkspecialist gedetacheerd bij het bedrijf Stater MIT B.V. Hij heeft bij Sylis diverse Microsoft-certificaten behaald, voor onder andere MCSE Windows Server 2000 en 2003, Exchange Server 2000 en 2004, ISA Server 2000 en 2004, en Security voor Windows Server 2003. Ondanks zijn overwinning ziet hij zichzelf niet als een absolute beveiligingsexpert: "Ik wil zeker niet beweren dat ik alles van beveiliging af weet, maar ik vind het wel een erg interessant thema en ik zorg dat ik op de hoogte blijf", aldus Klomp.
Volgens Bas Paumen, Marketing Manager bij Microsoft Nederland, was de Gatekeepertest 2005 ondanks een aanvankelijk moeilijke start wegens enkele technische problemen, een groot succes. "Er hebben 25.000 mensen meegedaan uit in totaal 21 landen. Dat is natuurlijk een geweldig aantal. Nederland eindigde uiteindelijk op een zevende plaats, waarbij we landen als Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland achter ons lieten. De overall landenwinnaar was Slowakije," zegt Paumen. "Wat ik erg leuk vond, was dat er al snel direct contact was met enkele deelnemers, die wilden discussiëren over sommige vragen. Ik heb een aantal van hen persoonlijk gesproken en dat leverde heel interessante gesprekken op, waaruit voor mij duidelijk bleek dat deze mensen zeer betrokken waren bij security-gerelateerde kwesties."
Hoewel er nog geen definitief besluit is genomen, is de kans groot dat Microsoft volgend jaar opnieuw een Gatekeepertest organiseert.
Meer informatie over de Gatekeepertest 2005, inclusief de eindscores, is te vinden op www.gatekeepertest.com.
Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.