FloraHolland


Gebruikersmogelijkheden Kopen Op Afstand op FloraHolland uitgebreid

NAALDWIJK (persbericht 13 juli 2005) - Met ingang van heden is FloraHolland gestart met het vervangen van de in totaal 170 werkplekken van KOA-kopers. Deze werkplekken op FloraHolland vestiging Naaldwijk worden voorzien van nieuwe hardware en software. Met deze nieuwe systemen is Kopen Op Afstand (KOA) sterk verbeterd. Door een keer in te loggen, kan er voortaan bijvoorbeeld snel worden geschakeld tussen alle klokken op FloraHolland vestiging Naaldwijk. Ook is er naast de klok waarop wordt ingekocht maximaal vier andere volgklokjes in het scherm zichtbaar.

De deelnemers aan de pilot zijn zeer tevreden over het nieuwe systeem en dan met name over de mogelijkheid om te kunnen schakelen tussen de klokken zonder opnieuw te moeten inloggen. Het gaat nog steeds om hetzelfde principe van inkopen via het toetsenbord. Het nieuwe systeem heeft alleen meer gebruikersmogelijkheden. Zo kunnen inkopers hun eigen inkoopscherm samenstellen, dit is een belangrijk voordeel.

Verbeteringen
Andere verbeteringen zijn dat er een nieuwe aanbodsbank beschikbaar is met nieuwe en uitgebreidere (zoek)mogelijkheden. Er wordt gebruik gemaakt van een standaardmodem. Het inkoopscherm naar eigen wensen en behoeften in te delen is. Tenslotte is de abonnementhouder voortaan zelf eigenaar van de hardware

Kopers maken om verschillende redenen gebruik van KOA. Met een KOA-werkplek is het mogelijk om inkopers en verkopers in een ruimte te plaatsen. Met het nieuwe systeem kunnen de inkopers veel sneller prijsinformatie doorspelen aan de verkopers. De informatie-uitwisseling van inkoop en verkoop gaat veel sneller en beter en daardoor kunnen ze hun werk efficiënter uitvoeren. Er zijn ook voorbeelden dat een bedrijf een inkoper heeft zitten op bijvoorbeeld tribune A en via zijn KOA-laptop producten inkoopt die worden aangeboden bij Tribune B en/of C. Tevens zijn er nu ook standaard beeldplaatjes beschikbaar. Met het nieuwe KOA-systeem is er een duidelijke efficiëntieslag te maken in het inkoopproces.

Tarieven lager
Kopers moeten zelf hardware gaan inzetten om aan KOA deel te nemen. De tarieven zijn om die reden verlaagd naar 300,- per 4 weken. De nieuwe systemen lenen zich veel beter voor een flexibele manier van KOA. Er werd met KOA gestart in juni 1996. Toen was er ruimte voor vijftien werkplekken. Momenteel zijn er 170 KOA-kopers. Inmiddels staan al meer dan twintig bedrijven op de wachtlijst van het nieuwe KOA-systeem. In de toekomst wordt het nieuwe systeem wellicht ook aangeboden op de andere vestigingen van FloraHolland. Op dit moment loopt er een haalbaarheidsstudie voor vestiging Bleiswijk. FloraHolland verwacht eind 2005 circa tweehonderd aansluitingen te hebben voor KOA op vestiging Naaldwijk.


---