Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 13 juli 2005

Oplettende burgers leiden politie naar straatrover

TILBURG Gisteravond om zes uur hebben agenten, op aanwijzing van oplettende burgers, aan de Schouwburgring in Tilburg een 18-jarige jongen uit Goirle aangehouden. Hij wordt verdacht van straatroof. De Goirlenaar nam van een 34-jarige Tilburgse vrouw de portemonnee weg. De dader geeft de vrouw een tik op de schouder waardoor ze van de schrik valt. De dader maakt van de gelegenheid gebruik om de portemonnee van de vrouw uit haar handen te trekken. In de portemonnee zat 110 euro die de vrouw kort daarvoor had gepind bij een automaat aan de Juliana van Stolbergstraat. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen. De straatrover is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

80-jarige Tilburger door vrouwen bestolen

TILBURG Een 80-jarige man uit de Nassaustraat in Tilburg is gistermiddag in zijn woning door drie nog onbekende vrouwen beroofd van 485 euro en twee bankpassen. De drie vrouwen belden bij de woning van de bejaarde man aan. Een van de vrouwen gaf de Tilburger een hand en zei dat de andere vrouwen die bij haar waren, dochters van de vrouw zijn. Ze vertelde verder dat ze een flat aan de Nassaustraat toegewezen had gekregen maar dat ze daar een lekkage had. De man liet in goed vertrouwen het hele huis zien. Nadat de drie vrouwen weer zijn vertrokken, krijgt de echtgenote van de Tilburgse man argwaan en gaat dan in de slaapkamer kijken. Dan blijkt dat de drie vrouwen kans hebben gezien om uit een kast op de slaapkamer de 485 euro en twee bankpasjes hebben gestolen.

Preventie tip

Het komt vaker voor dat vooral oudere mensen bezoek krijgen van dit soort lieden, die met een smoes de woning binnenkomen, de bewoners afleiden en hun slag slaan. Het binnendringen in woningen is te voorkomen door op toegangsdeuren zogenaamde kierstandhouders aan te brengen. Met een kierstandhouder kan men contact te krijgen met de bezoeker(s), zonder dat de hele deur geopend hoeft te worden. Is het bezoek bekend of vertrouwd, dan kan men de kierstandhouder openen en kan het bezoek binnen gelaten worden. Bij onbekenden is het raadzaam naar een legitimatie te vragen voordat men deze personen de woning binnen laat.

Tilburgse vrouwen beroofd

TILBURG De politie heeft gisteravond van een 47-jarige vrouw een aangifte opgenomen. De vrouw werd gisteravond rond halfelf aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg van haar tas beroofd. Daarin zaten onder andere 18 euro aan contant geld en een bankpas. De tas werd van de schouder van de vrouw getrokken toen zij over het fietspad van de Goirkekanaaldijk fietste. Een bromfietser rukte in het voorbijrijden de tas van de schouder van de vrouw.

TILBURG Een 22-jarige Tilburgse vrouw is vannacht rond halftwee op de Wandelboslaan in Tilburg van haar handtas beroofd. De tas van de vrouw werd, toen zij over de Wandelboslaan fietste, met geweld van haar afgenomen. De Tilburgse kwam bij de beroving ten val en zij liep schaafwonden op aan linkerknie en gezicht. Een snijwond die zij in het gelaat opliep moest worden gehecht. De politie heeft vannacht van de vrouw een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. De straatroof is gepleegd door twee jongens op een blauwe scooter.

Agenten pakken mannen op na gewelddadige diefstal

TILBURG Vannacht om vijf voor halfdrie hebben agenten aan de Besterdring in Tilburg twee mannen uit deze stad aangehouden. De mannen, 18 en 39 jaar oud, worden verdacht van een diefstal met geweldpleging op een studentenhuis aan de Noord Besterdstraat in Tilburg. Daar werd een 32-jarige man eerst telefonisch bedreigd en korte tijd later dringen de twee daders zijn woning binnen door de deur in te trappen. Het slachtoffer, dat een veilig heenkomen had gezocht door uit een raam te klimmen en aan een regenpijp te gaan hangen, werd beroofd van een portemonnee met bankpasjes en buitenlands geld. Ook namen de dieven een mobiele telefoon weg. Na de diefstal alarmeerde het slachtoffer direct de politie. Samen met agenten heeft het slachtoffer een onderzoek in de omgeving ingesteld en aan de hand van het verstrekte signalement van de daders wisten agenten de mannen op de Besterdring te lokaliseren. Bij een confrontatie herkende het slachtoffer direct zijn belagers waarop de mannen zijn aangehouden. Bij de aangehouden verdachten vond de politie goederen die van het slachtoffer waren gestolen. Er is van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger met gestolen auto aangehouden

TILBURG In het Wilhelminapark in Tilburg hebben agenten vanmorgen rond kwart voor elf een 36-jarige Tilburger aangehouden. De man was in het bezit van een auto die gestolen is en gesignaleerd stond door de politie van Dordrecht.

Winkeldieven aangehouden
TILBURG In een supermarkt aan het Lijnsheike hebben agenten vanmorgen omstreeks halftwaalf twee winkeldieven aangehouden. Het zijn een 37-jarige man uit Waalwijk en een 16-jarige jongen uit Den Haag. Zij werden betrapt bij de diefstal van een koffiezet apparaat

Auteur: Carel Bouman