FloraHolland


Grote rol FloraHolland bij introductie David Austin-snijroos

VENLO (persbericht 13 juli 2005) - FloraHolland vestiging Venlo gaat een grote rol vervullen bij het in de markt zetten van de David Austin-snijroos in de regio Zuidoost-Nederland en Duitsland. Hiervoor is overeenstemming bereikt tussen David Austin Roses en FloraHolland. De David Austin-snijroos wordt via het loket Klokservice op vestiging Venlo verhandeld. FloraHolland vestiging Venlo is zeer content met het feit dat voor de introductie van deze roos is gekozen voor verkoop via vestiging Venlo. Via deze vorm van verkoop wil men met name de verkoop van deze roos in de regio Zuidoost-Nederland en in Duitsland stimuleren. Het gaat om vier soorten snijrozen die tegen een vaste prijs ingekocht kunnen worden. Met name bij bijzondere gelegenheden, zoals bij een huwelijk, is deze roos een zeer gewild product.

De vier soorten van de David Auston-snijroos zullen het gehele jaar via vestiging Venlo te verkrijgen zijn. Ook al is er in de zomer meer productie dan 's winters. Deze snijrozen worden exclusief door rozenkweker Sjaak van de Hulst uit Sevenum in Limburg gekweekt voor de wereldmarkt. De vier soorten, te weten Olivia, Juliet, Oberon en Portia werden in het Verenigd Koninkrijk in november 2004 gelanceerd. Dit was een van de meest revolutionaire vernieuwingen in de snijrozenbranche.

Succesvolle eigenschappen
David Austin heeft voor deze nieuwe soorten snijrozen de succesvolle eigenschappen van de sterk geurende Engelse tuinroos - een absoluut 'merk' binnen de tuinrozen en een begrip bij de liefhebber - weten te combineren met de uitstekende houdbaarheid van de hedendaagse snijrozen. Hier is vijftien jaar onderzoek aan vooraf gegaan. De snijroos opent zich in diverse gradaties - en dat is anders dan bij de bestaande snijrozen - waarbij vorm en kleur blijven veranderen. David Austin: "Over dit soort snijrozen hadden we al jaren gedroomd. Gezegend met een individuele persoonlijkheid en karakter hebben deze snijrozen de charme en de heerlijke geur van 'Old English Rose' die, zoals wij hopen, vele mensen nog gaan beleven."

Een Engelse tuinberoemdheid gaf destijds het volgende commentaar: "Duizenden mensen over de hele wereld hebben al kennis gemaakt met het brede pallet David Austin-tuinrozen. Zij weten welke kwaliteit zij kunnen verwachten. Nu is er ook een David Austin-snijroos te koop. Liefhebbers van rozen genieten dus niet meer alleen in de zomermaanden van de David Austin-tuinroos, maar kunnen nu het hele jaar rond genieten door de snijroos."

Voor meer informatie over de verkoop van deze snijroos via vestiging Venlo, kunt u contact opnemen met het loket Klokservice op vestiging Venlo, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)77-323 96 45.


---