Politie Groningen

Persberichten woensdag 13 juli 2005

Provincie Groningen 13-07-2005 -

Winschoten: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft dinsdagavond een kleine hennepkwekerij ontmanteld aan de Otterlaan in Winschoten. Het ging om 90 planten die op de zolder van de woning werden gekweekt. Tevens trof de politie allerlei attributen aan die duidden op uitbreidingsplannen. De planten en de apparatuur zoals assimilatielampen, filters en pompen werden uit het huis verwijderd en vernietigd. De politie is op zoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Nieuwe Pekela: brommobieler onder invloed
De politieheeft dinsdagmiddag op de Albatrosstraat in Nieuwe Pekela een 57-jarige inwoner van Nieuwe Pekela aangehouden die onder invloed van alcohol een brommobiel bestuurde. De man bleek 1.1 promille alcohol,l in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Radarsnelheidscontroles
De politie heeft op diverse plaatsen een radarsnelheidscontrole gehouden.
Blijjham ,Tweekarspelenweg : , aantal geregistreerde voertuigen: 139, aantal overtredingen: 27, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. Oostwold (Leek) , Hoofdstraat : , aantal geregistreerde voertuigen: 343, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Nieuwe Pekela ,Provincialeweg N366 : , aantal geregistreerde voertuigen: 1220, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 110km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Sappemeer,De Vosholen : , aantal geregistreerde voertuigen: 521, aantal overtredingen: 118, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Ter Apel , Sellingerstraat : , aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 19 , hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Groningen: politie houdt man aan na rijden onder invloed De politie heeft dinsdagnacht een 40-jarige Stadjer aangehouden voor rijden onder invloed in en rondom het Noorderplantsoen. De politie kreeg de melding dat een automobilist in de omgeving van het Noorderplantsoen tegen de richting inreed. De politie trof de automobilist aan en gaf de man een stopteken. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. Bij de ademanalysetest op het politiebureau bleek de man omgerekend 1,60 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt vrouw aan voor bezit van harddrugs Dinsdagmiddag heeft de politie een 28-jarige vrouw uit
Hoogezand-Sappemeer in de Stoeldraaierstraat aangehouden voor bezit van harddrugs. Ze bleek 1,9 gram cocaine en heroine op zak te hebben. De vrouw maakte onderdeel uit van een groepje dat de aandacht trok van surveillance agenten. De vrouw gebruikte samen met twee mannen en een andere vrouw harddrugs en alcohol. Toen de agenten naar hun identiteitsbewijzen vroegen, kon geen van allen die tonen. Het betrof een 43-jarige en een 42-jarige man, beide uit Groningen, en een vrouw van 28 jaar uit Drachten. De 43-jarige Stadjer heeft nog 14 dagen gevangenisstraf openstaan. De man in ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist onder invloed De politie kreeg dinsdagmiddag melding van een kleine aanrijding aan de Wingerdhoek. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de verdachte in zijn auto vastgehouden door een buurtbewoner. De verdachte, een 53-jarige Stadjer, was zichtbaar onder invloed van alcohol. Bij controle bleek dat de man een ongeldig verklaard rijbewijs heeft. De man is aangehouden en bij de ademanalysetest op het politiebureau bleek de man omgerekend 1,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De auto van de man is inbeslaggenomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Aan de voertuigen is geen noemenswaardige schade ontdekt. De politie maakt proces-verbaal op.

Radarsnelheidscontroles De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een radarsnelheidscontrole gehouden. Groningen, Winschoterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 990, aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur. Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1320, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.