Amsterdam Airport Schiphol

Accor Hotels Nederland vestigt hoofdkantoor in kantoorgebouw Tristar op Schiphol Oost

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
11 juli 2005                                                  
Accor Hotels Nederland, onderdeel van één van de grootste hotelketens in Europa en wereldwijd, zal in het najaar van 2005 haar hoofdkantoor vestigen in het kantoorgebouw Tristar op Schiphol Oost. Op dit moment is het hoofdkantoor van Accor Hotels Nederland gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf zal circa 2.400 m2 in het kantoorgebouw Tristar 2 huren. Kantorencomplex Tristar is een ontwikkeling en belegging van Schiphol Real Estate.

Toplocatie
Accor Hotels Groep is in Nederland actief als exploitant van 54 hotels (7.852 kamers) in verschillende marktsegmenten met merken zoals Sofitel, Dorint Novotel, Novotel, Mercure, Ibis, Etap en Formule 1. Op Schiphol Oost is tevens het Accor hotel Dorint Sofitel Amsterdam Airport gevestigd. Net buiten het luchthaventerrein, in Badhoevedorp, zijn nog het Dorint Novotel Amsterdam Airport, het Ibis Hotel Amsterdam Airport en het Etap Hotel Amsterdam Airport te vinden. Er werken circa 85 medewerkers bij het hoofdkantoor van Accor Hotels Nederland.

Met de vestiging op Schiphol bevindt Accor Hotels Nederland zich op de meest internationale locatie van Nederland. Medewerkers kunnen nu optimaal gebruik maken van het uitgebreide netwerk van bestemmingen en frequenties van Amsterdam Airport Schiphol. Ook de uitstekende bereikbaarheid, de goede parkeermogelijkheden en de aanwezigheid van veel faciliteiten speelden een doorslaggevende rol bij de keuze van het bedrijf om zich op Schiphol te vestigen.

Tristar kantorencomplex
Het Tristar kantorencomplex bestaat uit drie kantoortorens met elk vijf verdiepingen en een totale vloeroppervlakte van 10.670 m2. Het kantoorgebouw is medio 2003 opgeleverd en is een ontwerp van Quist Wintermans Architecten. Tristar 3 is geheel verhuurd aan Schiphol Telematics.

Over Schiphol Real Estate:
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook op en rond Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Internationaal is het bedrijf actief nabij de luchthaven Malpensa van Milaan en op Hong Kong International Airport.

Over Accor:
Met 168.000 medewerkers in 140 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste organisaties op het gebied van reizen, toerisme en zakelijke dienstverlening. Accor richt zich op twee belangrijke internationale activiteiten: Hotels: meer dan 4.000 hotels met 466.000 kamers in 92 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Coralia Club, Ibis, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6 en Red Roof Inn in de Verenigde Staten) en de daaraan gerelateerde activiteiten zoals reisbureaus, restaurants en casino's, Services aan zakelijke klanten en openbare instellingen: dagelijks maken 19 miljoen personen in 34 landen gebruik van een breed scala aan diensten die door Accor opgezet en beheerd worden zoals maaltijd vouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentives en events.

In Nederland behoren ook Carlson Wagonlit Travel en de Accor Corporate Servicevouchers tot de activiteiten van Accor.

Voor meer informatie over Accor Groep kunt u contact opnemen met: Karolina Oosterhof
Accor Hotels Nederland
Telefoon (020) 5 221 668

062-2005/mb


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --