Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 11 juli 2005

(

Oegstgeest/Sassenheim Op vakantie? Meld het bij de politie!
Warmond
De vakantietijd is aangebroken. Veel mensen zullen voor langere tijd hun woning onbewoond achterlaten als zij elders in binnen- of buitenland van vakantie genieten. Ook tijdens de afwezigheid van de bewoners wil de politie van Oegstgeest, Sassenheim en Warmond van 15 juli tot en met 15 augustus voor de mensen klaar staan door een oogje in het zeil te houden.
Wanneer vakantiegangers zich bij het politiebureau afmelden, doet de politie zijn best een aantal maal de woning bezoeken en controleren. Bij onregelmatigheden of bijzonderheden wordt een contactpersoon gewaarschuwd. Door op het politiebureau een afwezigheidsmelding in te vullen kunnen mensen aangeven van deze service gebruik te willen maken. Ook kan deze informatie doorgebeld worden naar de politiebureaus van de betrokken gemeenten. Dit kan dan via het algemene toegangsnummer van de politie 0900-8844.
Preventietips!
Natuurlijk kan iedereen die op vakantie gaat zelf ook al een paar eenvoudige maatregelen treffen. Het is het beste om, ook als er niemand thuis is, de woning er toch 'bewoond' uit te laten zien. Dat de bewoners weg zijn, mogen familie en buren best weten. Maar het is onverstandig de inbreker op een idee te brengen.
Daarom deuren en ramen natuurlijk goed afsluiten, maar de overgordijnen kunnen beter open blijven. Als vanaf de straat te zien is dat alle planten op de huiskamertafel zijn gezet, dan kan iedere voorbijganger bedenken dat de bewoners op vakantie zijn.
Wanneer toch al een afspraak wordt gemaakt voor het water geven van de planten of het verzorgen van huisdieren, kan die kennis meteen gevraagd worden ook de brievenbus te legen. De post kan het beste worden opgestapeld op een plaats die vanaf buiten niet te zien is.
Een lamp met een tijdschakelaar wekt 's avonds de indruk dat er mensen thuis zijn. Verder kan het voor een inbreker heel makkelijk zijn in te klimmen als de rolcontainer of de ladder al min of meer klaar staan. Om zo min mogelijk gelegenheid te geven, kunnen dergelijke zaken maar beter worden opgeborgen. En denk ook even aan de telefoonbeantwoorder. Voor bellers met minder goede bedoelingen kan de mededeling dat de familie de komende weken op vakantie is, een prachtige uitnodiging zijn.


Hazerswoude-Dorp RVHT neemt rijbewijs en auto in beslag

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 9 juli op de Gemeneweg (N209) een snelheidscontrole gehouden. Hierbij zijn het rijbewijs en de auto van een 50-jarige Alphenaar in beslag genomen. Een motorrijder van het RVHT reed achter hem en constateerde een snelheid van 180 km/uur (gecorrigeerde snelheid). Omdat dit meer dan twee keer te hard is - de maximumsnelheid op de N209 is 80km/uur) - is zowel het rijbewijs als de auto in beslag genomen.


Gouda Bedreiging

Een 25-jarige man uit Stolwijk deed maandag 11 juli rond 12.20 uur bij de politie aangifte van bedreiging. Tijdens de bouwwerkzaamheden op een bouwplaats aan het Jan van Renesseplein ontstond onenigheid met een 18-jarige uitzendkracht uit Den Haag. Die bedreigde de Stolwijker vervolgens met de dood. De verdachte meldde zich zelf aan het bureau waar hij werd aangehouden. Na zijn verhoor werd hij met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.


Haastrecht Politie controleert bij wegwerkzaamheden
De politie intensiveert haar controles bij de wegwerkzaamheden in verband met de aanleg van een rotonde op de kruising Grote Haven/Provincialeweg. In verband met deze werkzaamheden zijn een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Gebleken is dat weggebruikers massaal de maatregelen zoals geslotenverklaringen, eenrichtingsverkeer en verkeerslichten negeren. Dit leidt tot gevaarllijke verkeerssituaties. Vorige week donderdag 7 en vrijdag 8 juli schreef de politie al 35 bekeuringen uit voor het negeren van rood licht.


----------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --