Politie Drenthe

Maandagmorgen

Emmen 11-07-2005

Gewonden bij ongevallen
DE WIJK Op de Commissieweg is zondagmiddag een 41-jarige man uit De Wijk gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed met zijn auto over die weg en botste aan de rechterkant van de weg tegen een boom. Volgens zijn verklaring was hij in slaap gevallen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (05-158615)

ECHTEN Op de Zuidwolderweg is zondagmiddag een 51-jarige motorrijder uit Ommen gewond geraakt. De man botste met zijn motor tegen de achterzijde van een geparkeerde auto. Hij is overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen, waar hij ter observatie is opgenomen. Mogelijk is de man onwel geworden, waarna de aanrijding volgde. (05-158630)

Onder invloed verkerende bromfietser aangehouden ZUIDWOLDE Zondagavond is op de Hoogeveenseweg een 36-jarige bromfietser uit Hoogeveen aangehouden, omdat hij met teveel drank op had. Bij controle bleek dat de man nogal veel gedronken had en na aanhouding blies hij 1.1 promille. Met een snelrechtdagvaarding en een rijverbod van 5 uur, mocht de man na verhoor het bureau verlaten. (05-158657)

Verdachte diefstal auto aangehouden
COEVORDEN In de nacht van zondag op maandag is in Hoogeveen een 31-jarige man uit die plaats aangehouden als verdachte van autodiefstal. De man werd met een auto aangetroffen die in Coevorden gestolen bleek te zijn. De eigenaresse van de auto bemerkte zondagavond dat haar auto gestolen was vanaf een parkeerplaats aan de Jeroen Boschstraat en deed daarvan aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (05-158695)

Onderzoek bij woning inbraak
HOOGEVEEN Zondagmiddag ontdekt de bewoner van een woning aan de Neptunes dat er bij hem was ingebroken. Vermist worden een computer, diverse geluids- en beeldapparatuur, alsmede een onbekend bedrag aan geld. Volgens de 40-jarige eigenaar moet de inbraak hebben plaatsgevonden tussen zaterdagavond en zondagmiddag. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. Een buurtonderzoek is ingesteld en de technische recherche zal nog een onderzoek instellen. (05-158625)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.