Politieberichten zondag 10 juli

's-Hertogenbosch 10-07-2005 - .

WINKELDIEFSTAL

Rosmalen

- Zaterdagmiddag zagen surveillerende agenten een jongen hard de Dorpsstraat uit rennen en op de Nieuwstraat bij een andere man achter op de bromfiets springen. Omstanders attendeerden de agenten er op dat zij iets hadden gestolen uit een winkel aan de Dorpsstraat. De agenten wisten het tweetal tot stoppen te dwingen. De passagier, een 16 jarige jongen uit Nijmegen droeg een paar gloednieuwe sportschoenen die hij net gestolen bleek te hebben. Hij is samen met de bestuurder van de bromfiets, een 22 jarige Bosschenaar aangehouden.

BRANDSTICHTING

Rosmalen

- In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie melding dat er op de Vincent van Goghlaan brand woedde. Bij aankomst zagen zij een vijftiental jongeren wegrennen bij drie brandhaarden. Men had op drie plaatsen op de openbare weg boomstammen in brand gestoken, hetgeen gepaard ging met flinke vlammen en rookontwikkeling. De brandweer heeft de branden geblust. Een jongen van 17 uit Rosmalen kon in de kraag worden gegrepen en is voor verder onderzoek ingesloten.

POGING FIETSDIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Hinthamerstraat een 38 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij was bezig met een baksteen een fietsslot te vernielen. De man is ingesloten.

WEER DRONKEN ACHTER HET STUUR

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Oostwal een 39 jarige automobilist uit Venlo aangehouden. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank. Onderzoek wees uit dat de man al vaker voor soortgelijke feiten was veroordeeld en dat zijn rijbewijs al was ingevorderd. Verdachte verklaarde dit keer zo'n 17 tot 22 glazen bier op te hebben.

RIJBEWIJS INGENOMEN

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 22 jarige automobilist uit Veen zijn rijbewijs kwijt. Hij reed zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank over de Hambakenweg. Hij negeerde een door een politieagent gegeven stopteken maar kon even verder door een motoragent alsnog worden staande gehouden.

WILDPLASSER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Omdat hij zijn naam niet op wilde geven is in de nacht van zaterdag op zondag in de Torenstraat een 21 jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij stond in genoemde straat zijn behoefte te doen. Toen zijn identiteit was vastgesteld is hij met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten dat een 36 jarige Rosmalenaar een 20 jarige Bosschenaar een vuistslag in het gezicht gaf en dat de Bosschenaar daardoor achteruit viel. De Rosmalenaar is ter plekke aangehouden en na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld. De Bosschenaar heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij had gezien dat de verdachte ruzie had met een ander en dat hij tussen beide wilde komen.

VERNIELING RUIT

's-Hertogenbosch

- Zondagmorgen tegen half vijf zagen agenten een viertal personen over de Zuid Willemsvaart rennen. Getuigen wezen de agenten er op dat er net een ruit vernield was van een pand in de Hinthamerstraat. Daarop heeft de politie twee van het vier wegrennende personen in de kraag kunnen grijpen. De twee anderen wisten te ontkomen. Het duo, 16 en 19 jaar en beiden wonend in 's-Hertogenbosch is voor verder onderzoek ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ

's-Hertogenbosch

- Zondagmorgen kreeg de politie de melding dat er een lekkage was in een perceel aan de Oude Engelenseweg. Het water stroomde langs de gevel naar beneden. De politie stelde een onderzoek ion en vond op de tweede etage een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met 118 planten. In een aparte ruimte stond een waterton die behoorlijk overliep en de oorzaak bleek van de lekkage. Onderzoek door de stroomleverancier wees uit dat men illegaal stroom aftapte. De kwekerij is ontmanteld. In het pand was niemand aanwezig. Een onderzoek naar de eigenaar en of huurder van het pand volgt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Vught

- In zijn woonplaats Vught is zaterdagavond op de Helvoirtseweg een 56 jarige automobilist zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man bleek bij een politiecontrole behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 11 uur.

VANDALISME, NIET VOLDOEN AAN BEVEL

Erp

- In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten op de Schansoord in Erp een groep mannen staan bij een flitspaal staan. Bovenop de flitspaal zat een 22 jarige man uit Erp, die ondanks herhaalde verzoeken daartoe niet naar beneden wenst te komen. Toen hij uiteindelijk toch naar beneden kwam werd hem naar zijn naam gevraagd teneinde hem een bekeuring te geven terzake baldadigheid. Daarop werd hij agressief en wilde weglopen. Toen de agenten hem dat verhinderden door hem vast te pakken werd de situatie dreigend en moest er een politiehond aan te pas komen om een groep van ongeveer 20 personen op afstand te houden. Een 23 jarige Erpenaar wist niet van ophouden en probeerde zich herhaaldelijk met de aanhouding van de verdachte te bemoeien, waardoor de agenten in hun werk werden belemmerd. Daarbij bezigde hij bovendien behoorlijk beledigende taal. Ook een 32-jarige Erpenaar is aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering.

GETUIGENOPROEP OVERVAL SUPERMARKT

Uden

- In aansluiting op de overval op een supermarkt aan de Sint Janstraat in Uden afgelopen vrijdag is door de politie een buurtonderzoek ingesteld. Daarnaast is de politie op zoek naar eventuele getuigen.

De politie wil graag weten of iemand tussen 13.15 uur en 14.00 uur misschien verdachte situaties, auto's of personen heeft waargenomen in de buurt van de supermarkt. In het bijzonder gaat het hierbij of iemand tussen bovengenoemde tijdstippen een jongeman met het navolgende signalement heeft gezien:

leeftijd: tussen 18 - 25 jaar;
lengte: tussen 1,80 - 1,85 meter;
postuur: stevig, maar niet opvallend dik;
huidskleur: opvallend witte huidskleur;
kleding: witte trainingsbroek,wit sweatshirt met lange mouwen en capuchon. Het sweatshirtwas bedrukt met Chinese tekens in de kleuren groen of blauw of dergelijke donkere kleur; beharing: lichte blonde wenkbrauwen, geen snor of baard.

Direct na de overval is de dader te voet gevlucht via het Schikspaadje, het daaraan gelegen wandelpaadje in de richting van de Sint-Annastraat. Hier is hij via de Sint-Annastraat in de richting van de Smidsstraat gelopen en deze ingeslagen. In de Smidsstraat is hij via een brandgang richting Rooijsestraat gelopen, alwaar hij door zijn achtervolger uit het oog is verloren. De mogelijkheid is niet uitgesloten dat de dader bij de Rooijsestraat al dan niet op een vervoermiddel in de richting van Helenastraat is gelopen danwel gereden.

Getuigen worden verzocht contact opnemen met districtsrecherche in Uden die de zaak onderzoekt. Telefoon 0900-8844. Wie informatie heeft maar pertinent anoniem wil blijven kan ook contact leggen met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

BESTELAUTO GESTOLEN

Oss -
In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf de Hofvijver in Oss een grijze bestelauto van het merk Mercedes vito met het kenteken 54-BL-SG gestolen.

OPENLIJKE GEWEDLPLEGING

Oss

- Zaterdagmiddag is een aan de Nieuwe Waterweg in Oss geparkeerde fiets totaal vernield. Een getuige zag dat drie jongens met fors geweld tegen de fiets aan het schoppen waren en dat zij daarna weg waren gereden in een zwarte personenauto. De gewaarschuwde politie is aan de hand van het kenteken achter de identiteit van de 18 jarige bestuurder van de auto gekomen en heeft hem op zijn woonadres in Oss aangehouden. De identiteit van de twee andere verdachten is bekend. Zij zullen de komende dagen worden gehoord. De fiets raakte totaal vernield. Het frame is verbogen, beide wielen dubbel geklapt en stuur en trappers stonden krom. De eigenaar had zijn fiets even onbeheerd gelaten om een visstek te gaan zoeken.

HARDDRUGS

Oss

- Bij controle van een personenauto in de nacht van zaterdag op zondag op de John F Kennedybaan zijn 14 gebruikersverpakkingen (seals) met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. De beide inzittenden, een 37 jarige en een 28 jarige Ossenaar zijn aan gehouden.

VERNIELING, DIEFSTAL EN WAPENBEZIT

Oss

- In de nacht van zaterdag op zondag is een 21 jarige inwoner van Oss aangehouden. Hij kwam een horecazaak aan de heuvel binnen gelopen, pakte een lijst van de muur en sloeg deze stuk. Hij nam een daarin zittend T-shirt mee en liep daarmee vervolgens weer de zaak uit. Een getuige liep hem na en alarmeerde de politie. Bij zijn aanhouding had hij een groot keukenmes bij te hebben. De man is aangehouden.

VECHTERSBAZEN OPGEPAKT

Oss

- In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Litse Ham in Lith twee Osse mannen van 33 en 34 jaar opgepakt. Beiden hadden de politie gebeld omdat zij aangifte wilden doen van bedreiging en mishandeling. De 33 jarige zou aan de deur gekomen zijn bij de 34 jarige en hem na een ruzie een kopstoot hebben gegeven. De 34 jarige had vervolgens een mes gepakt en de 33 jarige daarmee bedreigd. Het tweetal heeft in het verleden al vaker ruzie met elkaar gehad. De politie onderzoekt hoe de vork werkelijk aan de steel zit.

BROMFIETSER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

Oss

- Dat je ook als bromfietser je rijbewijs kwijt kunt raken ondervond een 26 jarige jarige Ossenaar in de nacht van zaterdag op zondag op de Cereslaan in zijn woonplaats. Hij was met zijn bromfiets onderuit gegaan omdat hij, naar eigen zeggen werd verblind door een hem tegemoetkomende vrachtauto. Hij is in het ziekenhuis onderzocht. Aan de hand van een afgenomen blaastest bleek hij behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

BROMFIETSER GEWOND

Oss

- Zondagmiddag is een 55 jarige Bosschenaar gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Het slachtoffer reed over de Maasdijk in Ravenstein, raakte met zijn voorwiel van de weg af sloeg over de kop en liep daardoor hoofdletsel en mogelijk enkele gebroken ribben op.