Stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht 10-07-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Drie verdachten inbraak aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 10 juli heeft de politie twee jongemannen van 18 jaar en één van 20 jaar aangehouden op verdenking van het inbreken in een winkel aan de Arienslaan. Rond 04.50 uur meldde een getuige dat hij een aantal jongens verdacht had zien wegrijden op bromfietsen en dat ze mogelijk een inbraak hadden gepleegd. De politie stelde een onderzoek in en hield op basis van het signalement in de omgeving de drie Utrechters aan. Hun bromfietsen zijn in beslaggenomen evenals een geldbedrag en wat goederen die mogelijk afkomstig zijn uit de winkel. De politie onderzoekt de inbraak en de betrokkenheid van de Utrechters.

Politie vindt vuurwapen in auto

UTRECHT Vrijdagavond 8 juli zijn twee mannen (een 26-jarige uit Almere en een 29-jarige uit Paramaribo) aangehouden voor het in het bezit hebben van een vuurwapen. Rond 23.50 uur kreeg de politie de melding dat er op de Dommeringdreef twee negroïde mannen met een vuurwapen rondliepen. De politie stelde een onderzoek in en zag op de Dommeringdreef een auto geparkeerd staan met daarin twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Toen de bijrijder de politie zag rende hij weg in de richting van de Wezerdreef. Een politieagent zette de achtervolging in en hield de man aan. In de auto werd een vuurwapen gevonden. De andere inzittende, de bestuurder, bevond zich nog bij de auto en is ook aangehouden. Het wapen is in beslag genomen en de twee mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal door middel van inbraak en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie gebruikt pepperspray

UTRECHT Vrijdagmiddag 8 juli is rond 17.45 uur een 37-jarige Utrechter op de Stauntonstraat aangehouden. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt.

Politieagenten zagen dat de Utrechter een passerende man plotseling met zijn borst tegen het lichaam stootte. Ook wilde hij de man slaan. De politie scheidde de partijen en stuurde de mannen weg. De 37-jarige Utrechter begon te schreeuwen en weigerde weg te gaan. De man werd gevraagd om zijn identiteitsbewijs maar wilde deze niet overhandigen. Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding. Uiteindelijk is pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen en is hij met hulp van nog twee agenten geboeid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een vordering.

Recalcitrante man aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 10 juli gooide een 28-jarige Utrechter op het Zandpad papier op de grond. Passerende politieagenten spraken hem aan op zijn gedrag en verzochten hem het afval op te rapen. Hij weigerde aan de herhaalde vorderingen van de agenten te voldoen en bleef zich recalcitrant gedragen. Toen de agenten hem aan wilden houden begon hij hevig van zich af te duwen en probeerde de agent te schoppen. De man is met gepast geweld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Aanhoudingen na vechtpartij

DE MEERN Vrijdagavond 8 juli rond 20.35 uur werd de politie naar de Heldammersingel gestuurd in verband met een vechtpartij op straat. Een vrouw, 29 jaar en afkomstig uit De Meern, zou zijn geslagen en beroofd van haar spullen. De politie hield op basis van signalementen drie personen aan, een jongen van 14 uit Utrecht, een meisje van 16 uit De Meern en een meisje van 16 uit Utrecht. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Controles bussluis

DE MEERN Vanaf maandag 18 juli gaat de politie controles uitvoeren bij de bussluis op de Rijksstraatweg. Lange tijd werd gebruik van de bussluis gedoogd, in verband met beperkte bereikbaarheid en wegwerkzaamheden. De bereikbaarheid is inmiddels sterk verbeterd en het intensieve gebruik van de bussluis nu, leidt tot hinder voor fietsers en buschauffeurs. Daarom dienen alle motorvoertuigen (zonder vergunning) vanaf heden andere routes te gebruiken. Een bord geeft duidelijk aan dat motorvoertuigen niet van de bussluis gebruik mogen maken. De politie verscherpt het toezicht hierop en bekeurt bij overtredingen. Een bekeuring kost 45.