CDA

08-07-05
Verhagen: terrorisme zal nooit overwinnen
Het is een laffe daad van barbaarse fanatici op onschuldige mensen, zegt Maxime Verhagen over de terroristische aanslagen in Londen.

Het geweld in Groot-Brittannië heeft de CDA-fractie geschokt. We hebben al eerder gezien dat er in onze samenleving mensen zijn die bereid en in staat zijn om terroristische aanslagen op onschuldige burgers te plegen. Na New York en Madrid, en de moord op Van Gogh in Nederland, is nu Londen getroffen door extremistisch moslimgeweld. Wij leven mee met de vele slachtoffers en hun familieleden. Daarnaast gaat onze waardering en steun uit naar de Britse regering, die beheerst en doelgericht heeft gereageerd op de aanslagen.

Het geweld in Londen laat wederom zien dat de Westerse samenleving alert moet blijven en zich moet wapenen tegen de verderfelijke daden van terroristen, is de overtuiging van Verhagen. We moeten onze democratie weerbaar maken tegen lieden die onze vrijheid en verdraagzaamheid willen vernietigen. Hoe groot de verblinding, het fundamentalisme en de haat ook moge zijn, ik ben er van overtuigd dat terrorisme nooit zal overwinnen. We moeten daarom standvastig en onverzettelijk zijn in de strijd tegen het terrorisme en tegelijkertijd met alle mensen van goede wil pal staan voor de waarden van onze beschaving.