GTI NV

Voldoen aan drinkwaternorm 2006 met UV-desinfectie

Bunnik, 8 juli 2005

Met ingang van 1 januari 2006 worden de drinkwaternormen voor trihalomethanen aangescherpt. Hierdoor is het niet langer mogelijk om chloorbleekloog als hoofddesinfectiemiddel in te zetten. UV-desinfectie is een effectief alternatief. Zowel de volksgezondheid als het milieu is hiermee gebaat. GTI Water Solutions heeft de kennis in huis om installaties voor UV-desinfectie te ontwerpen, installeren en te onderhouden.

Bij drinkwaterzuivering Berenplaat (de grootste drinkwaterzuivering van Nederland) is GTI onder meer verantwoordelijk voor het complete leidingwerk in het UV-gebouw (van detail-engineering tot en met desinfectie van de installatie) . De UV-reactoren zorgen ervoor dat bacteriën en andere organismen onschadelijk worden gemaakt.

Er wordt jaarlijks 100 miljoen m3 ruwwater tot drinkwater gezuiverd en de capaciteit is 18.000 m3 per uur. Men gebruikt water dat gedurende 5 maanden in de spaarbekkens van de Brabantse Biesbosch een natuurlijke voorzuivering en ontharding heeft ondergaan en vervolgens met een 30 kilometerlange transportleiding naar de productielocaties van Waterbedrijf Evides gaat.

Productielocatie Berenplaat heeft een verzorgingsgebied van zo'n miljoen mensen: het zuidelijke gedeelte van Rotterdam, de Hoeksche Waard, de Zuid-Hollandse eilanden, het Westland, Schiedam, Vlaardingen, Maasluis en ook de bedrijven in het Rotterdamse Havengebied. Sinds het voorjaar van 2004 wordt de locatie omgebouwd zodat het water niet meer met chloor maar met UV-licht gedesinfecteerd gaat worden. Naast de installaties in het UV-gebouw realiseert GTI de installaties voor proceswater, spoelwater, spoellucht en de installaties voor HVAC en perslucht.

Meer informatie? Kijk op www.gti-group.com/watersolutions of bel 043 367 50 00.