Gemeente Heerlen

Raad kiest definitief voor middenzaal Heerlen

De gemeenteraad van Heerlen heeft definitief gekozen voor de bouw van de middenzaal bij het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Dit ondanks het feit dat nog een bedrag van 4,5 miljoen euro moet worden gefinancierd. GroenLinks en SP stemden tegen dit voorstel van B&W.

De coalitiepartijen (CDA, Stadspartij Heerlen, Leefbaar Heerlen en de Ouderenpartij Heerlen) zijn vóór de optimale invulling van de middenzaal, omdat het belangrijk is voor Heerlen en de regio. Bovendien dient een dergelijke zaal zowel de belangen van jongeren als ouderen.

Wrang
Voor de PvdA is het wrang dat er zijn te weinig externe financiers zijn gevonden. Daardoor vallen de kosten voor de gemeente veel hoger uit dan gepland. GroenLinks vindt dat er nu geen middenzaal moet komen. Wanneer alsnog externe financiering komt of een alternatief bezuinigingsplan, kan het besluit worden heroverwogen. De SP is niet tegen de middenzaal, maar vindt dat de stad zich die nu niet kan permitteren.

Impuls

De wethouder is blij met de komst van de middenzaal. Deze culturele investering is goed voor de hele regio. En dat geeft ook weer een economische impuls.

Gemeente Heerlen,7 juli 2005
Voor meer informatie over dit persbericht van de gemeenteraad van Heerlen kunt u terecht bij: Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604367

m.leurs@heerlen.nl


-----------------------
p e r s

---- --