Provincie Limburg

55.000 euro voor structurele opzet Parkmanagement in Venlo De ondernemersverenigingen op de industrieterreinen Trade Port West,

De Veegtes, Noorderpoort en Tegelen/Belfeld, de Limburgse Werkgeversvereniging en de gemeente Venlo richten een Stichting Parkmanagement Venlo op. De Provincie Limburg draagt 55.000 euro bij aan de aanloopkosten van deze Stichting.
Gedeputeerde Economische Zaken Martin Eurlings feliciteert het Venloos bedrijfsleven en de gemeente met dit initiatief. Venlo is een regio met een enorme potentie voor werkgelegenheid en ontwikkelingen in de logistieke sector en agribusiness. Professionele samenwerking tussen de gemeente en de bedrijven is daarvoor een keiharde voorwaarde. Eind vorig jaar heb ik het startsein mogen geven voor de eerste gezamenlijke inkoopprojecten op de bedrijventerreinen in de gemeente Venlo. Ik heb er alle vertrouwen in dat met dit initiatief een stevige doorstart wordt gemaakt.

De op te richten Stichting Parkmanagement Venlo gaat een parkmanager inhuren die op basis van een jaarlijks vast te stellen activiteitenplan projecten organiseert en uitvoert. Het streven is om na drie jaar een beheersorganisatie voor alle bedrijventerreinen in de gemeente Venlo te hebben die financieel onafhankelijk is en zorgt voor structureel parkmanagement.

De Provincie Limburg maakt werk van bedrijventerreinen. Parkmanagement is daar een belangrijk onderdeel van. Parkmanagement wil zeggen samen met ondernemers structureel werken aan een goede kwaliteit van de terreinen. Uitgangspunten voor de Provincie bij subsidieverlening zijn samenwerking en draagvlak van ondernemers en gemeenten, structurele financiering en lef en ambitie.
Verbetering van veiligheid, kwaliteit en imago is essentieel voor een hoogwaardig bedrijventerrein. Daarmee levert parkmanagement een belangrijke bijdrage aan een goed economisch vestigingsklimaat. Daarnaast levert samenwerking tussen bedrijven op het gebied van inkoop van energie of beveiliging, kostenvoordelen op voor ondernemers. Dat is de kracht van samenwerken aan een gezonde economie!

6-7-2005 13:48