Gemeente Aalten


04-07-2005
Voorlopig standpunt over onderhuisvesting in Dinxperlo.

Met twee notities over de onderwijshuisvesting in Dinxperlo is het gemeentebestuur inmiddels naar buiten getreden.

De notitie "1 + 1 = 3 "is een richtinggevende notitie over het basisonderwijs in Dinxperlo, terwijl de andere notitie handelt over de huisvesting van het Christelijk College Schaervoorde in Dinxperlo (voortgezet onderwijs).
Het college geeft ten aanzien van het basisonderwijs de voorkeur aan een zgn. duolocatie en stelt met betrekking tot het voortgezet onderwijs voor een pas op de plaats te maken.
De komende maanden zullen deze notities met het onderwijsveld worden besproken.
Daarna zal er een definitief standpunt worden bepaald en zal er via de raadscommissie Maatschappij (in oktober a.s.) aan de gemeenteraad een voorstel worden gedaan (november a.s.).

De volledige tekst van de vorige week - door burgemeester van Veen en wethouder Rigter - gehouden persbijeenkomst is tevens als bijlage bij dit item in te zien.

Verder zijn de beide notities in te zien op zowel het gemeentehuis, Markt 7 te Aalten en de locaties Raadhuisstraat 8 te Dinxperlo en Naussaustraat 5 te Aalten.
Tevens liggen de notities ter inzage bij zowel de openbare bibliotheek aan de Terborgseweg 3 te Dinxperlo en de Hogestraat 10 te Aalten.