Politie Zeeland


---


Z-3661-2005 Onder invloed, Clinge

Een 57-jarige vrouw uit de gemeente Hulst is vanmiddag rond 14.51 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De vrouw moest, rond dat tijdstip, een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij teveel had gedronken. Haar rijbewijs werd ingenomen, omdat zij meer dan drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Ook wordt bekeken of de vrouw haar rijbewijs nog wel terug mag krijgen, omdat zij al vaker voor hetzelfde feit is veroordeeld. Zij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


O-3662-2005 Aanrijding met letsel, Bruinisse

Omstreeks 16.15 uur vanmiddag heeft op de N59, ter hoogte van Bruinisse, een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 71-jarige man uit de gemeente Maasdriel verleende geen voorrang aan een61-jarige automobilist uit Lith, toen hij de N59 op wilde rijden. De auto van de 71-jarige werd geraakt in de flank. De bestuurder van de aangereden auto, alsmede een 74-jarige passagiere uit Zierikzee, zijn opgenomen in het ziekenhuis. De man met een bloeding in zijn longen en de vrouw met diverse kneuzingen.


Z-3663-2005 Controle visserijwet, Sluiskil

In Sluiskil, ter hoogte van de Kanaalweg, is vanmiddag een controle gehouden op de naleving van de visserijwetgeving.
Er werden vier vissers aangetroffen die allemaal een bekeuring kregen omdat zij visten zonder sportvisakte.


Z-3664-2005 Oplichting, Hulst

In de Liniestraat in Hulst zijn twee bewoners het slachtoffer geworden van een oplichter.
Gisteravond rond 21.45 uur kwam een man bij hen aan de deur die een vreemd verhaal ophing en hen bewoog tot afgifte van enkele euro's.


O-3665-2005 Diefstal bromfiets, Tholen

In de Hoogstraat in Tholen is rond 17.13 uur vanmiddag een bromfiets weggenomen.
Het betreft hier een brommer van het merk Peugeot, type Speedfight, in de kleur zilver en voorzien van verzekeringsplaatje DFG-843.


O-3666-2005 Aangesproken op a-sociaal rijgedrag

Naar aanleiding van veel klachten van omwonenden van de omgeving Oude Rijksweg in 's-Heer Arendskerke en Eindewege heeft de politie Zeeland een onderzoek ingesteld naar het (volgens omwonenden) a-sociale rijgedrag van motorrijders aldaar.
Blijkbaar veroorzaken motorrijders veel geluidsoverlast door de op- en afritten van de Oude Rijksweg op een "sportieve" manier op en af te rijden. Een tiental motorrijders zijn vanavond door de politie aangesproken op hun gedrag en van de klachten op de hoogte gebracht. Mogelijk worden de klachten met betrekking tot de overlast , door dit soort acties, verminderd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.