Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 juli 2005


APELDOORN - Motorrijders gewond door val


Een 50-jarige motorrijder uit Assen en een 45-jarige motorrijder uit Staphorst raakten zondagmiddag (3/07) op de A1 ter hoogte van Beekbergen gewond doordat zij ten val kwamen. Beide mannen reden in een groep motorrijders op de uitvoegstrook (Apeldoorn Zuid) en raakten elkaar in een bocht. Beiden kwamen ten val en een onderdeel van één van de motoren kwam tegen de voorruit van de auto van een 38-jarige man uit Rijssen aan. Een ambulance brachte beide motorrijders met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis.


HOOG SOEREN - Automobilist belandt in de berm


Een 41-jarige automobilist uit Amsterdam belandde in de nacht van zondag op maandag (4/07) in de berm van de A1. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 00.50 uur de melding dat er een auto op zijn kant zou liggen. Ter plaatse bleek dat de man in slaap was gevallen. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Ambulancepersoneel onderzocht de bestuurder en zijn vriendin. Beiden hoefden niet naar het ziekenhuis. De auto raakte totaal vernield. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,1. De politie gaf hem een rijverbod van vijf uur en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Zweefvliegtuig maakte noodlanding


Een 25-jarige man uit Den Haag heeft zondagmiddag in een weiland aan de Woudhuizerweg met zijn zweefvliegtuig een noodlanding gemaakt. De man was bezig met een wedstrijd vanaf het vliegveld Soesterberg en zou via Markelo en Ommen weer terug vliegen naar Soesterberg. Hij had te weinig hoogte en wilde op het vliegveld Teuge landen. Dit lukte echter niet waarop hij het zweefvliegtuig netjes in het weiland aan de grond zette. Er ontstond geen schade aan het weiland. De Hagenaar liet later zijn zweefvliegtuig ophalen.


APELDOORN - Man moet nog boetes betalen


De politie heeft in de nacht van zondag op mandag (4/07) in een woning in de wijk Zevenhuizen een 38-jarige Apeldoorner aangehouden die nog enkele boetes moest betalen en nog celstraf tegoed had. De politie hield de man maandagmorgen vroeg rond 03.25 uur aan. Hij heeft nog tien dagen celstraf tegoed en moet in totaal bijna 800 euro aan openstaande boetes betalen. De politie sloot de man op in een cel.


Fietsster gewond - auto doorgereden


Een 48 jarige vrouw uit Apeldoorn uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van doorrijden na een ongeval. Zij raakte gewond aan haar knie nadat ze dinsdagavond 28 juni jl. omstreeks 17.30 op de kruising Adelaarslaan/Reigersweg op haar fiets van achteren werd aangereden door een onbekend gebleven automobiliste. De vrouw in de auto reed na de aanrijding door. De fietsster kwam te vallen. De politie vraagt voorbijgangers of andere getuigen die iets van het ongeval hebben gezien zich te melden via 0900-8844.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --